Nordtveit: – Det har vært vanskelig

Håvard Nordtveit innrømmer at han har fått en vanskelig start i West Ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håvard Nordtveit har fått en tøff start på sin karriere i West Ham. 26-åringen har vært involvert i flere uheldige episoder han helst ville unngått.

– Det har vært vanskelig, jeg må være ærlig og si det. Selvfølgelig er det noen kamper man bare har lyst til å glemme, sier Nordtveit til TV 2.

Mot Tottenham ble Nordtveit syndebukk da han laget straffespark på stillingen 2-2 på tampen. Spurs vant 3-2. I FA Cup-oppgjøret mot Manchester City satte han ballen i eget nett.

– Det er ikke en kjekk opplevelse, men når det skjer må man reagere på en positiv måte.

Også i forrige ligakamp, mot Manchester United, fikk nordmannen det tøft. Manchester Uniteds manager José Mourinho innrømmet etter kampen at han sendte Marcus Rashford på banen med beskjed om å utfordre Nordtveit.

– Sånn som jeg forsto det så sa han ikke akkurat at jeg var det svake punktet i laget, men sånn som dere formulerer det blir det jo sånn selvfølgelig.

Er likevel optimist

Nordtveit har startet åtte ligakamper for West Ham så langt, og han er sikker på at ting vil snu.

– Du må ha et perspektiv på livet. Det er fotball det er snakk om. Du har familie å ta vare på, du har en sønn. Den første sesongen må jeg ta som en læreperiode, og så skal jeg blomstre for fullt det andre året mitt.

– Du ser positivt på det?

– Ja, jeg er veldig positiv egentlig. Jeg er født positiv så det kommer jeg alltid til å være.

West Hams neste motstander er Crystal Palace. Nordtveit er usikker på om han blir klar til oppgjøret på London Stadium.

– Jeg er usikker til møtet med Palace. Det venstre kneet stivnet mot slutten av kampen mot City. Vi får se, sier Nordtveit.