TILTALT: Gjermund Cappelen i rettssalen under under første dag av rettssaken Eirik Jensen og han selv. 
TILTALT: Gjermund Cappelen i rettssalen under under første dag av rettssaken Eirik Jensen og han selv.  Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Jensen: – Hadde jeg hørt noe om ham, hadde han sittet inne for lenge siden

Eirik Jensens bruk av kontanter var et viktig tema i retten torsdag. Jensen hevdet også at han ikke kjente til Gjermund Cappelens kriminelle virksomhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aktor i Spesialenheten, Kristine Schilling, brukte mye tid i retten torsdag på å spørre Eirik Jensen ut om hans økonomi.

I retten oppga Jensen at han hadde opptil 400.000 kroner i kontanter liggende hjemme opp gjennom årene.

Pengene skal han ha tjent på dykkeoppdrag i båthavner og reparasjon og gjenoppbygging av motorsykler og biler.

– Jeg prøver å være så ærlig jeg kan om disse pengene. Jeg sier disse pengene kommer fra et område, så sier dere noe annet. Men jeg har hatt penger til å betale bilene mine med, for eksempel, sa Jensen.

SE HELE DEKNINGEN I VÅRT LIVESENTER

– Ukjent at han var kriminell

Schilling fortsetter å borre i at Jensen både har sagt at han ikke vet at Cappelen har drevet med kriminell aktivitet, og har beskrevet ham overfor dansk politi som godt kjent for norsk politi for grove narkotikaforbrytelser.

– En ting er at alle kriminelle har en fortid, men når man får sånne spørsmål så antar jeg at det handler om nåtid, sier Jensen engasjert.

– Hvis jeg hadde hørt noe om han, så hadde han sikkert sittet for lenge siden, har Jensen sagt om Cappelen i avhør.

Jensen var i 2004 til avhør hos Spesialenheten for å ha for tett kontakt med kriminelle. Saken ble senere henlagt i 2005.

Ikke skattet av

Han hadde ikke pleid å fortelle samboerne sine om kontantene som lå lagret på ulike steder i de forskjellige boligene han har hatt opp gjennom årene.

– Vil du si det slik at du har hatt en kontantøkonomi i livet ditt, spurte Schilling

– Ja, jeg har alltid likt å ha kontanter tilgjengelig, Jeg har drevet med kjøp og salg, sa Jensen som innrømmet at disse pengene neppe noensinne hadde blitt oppgitt til skattemyndighetene.

Jensen får spørsmål om hvorfor han trenger kontanter når han er i fast jobb, og om dette viser at han bruker mer enn han tjener på jobben. Han svarer at han ikke har tenkt over det, men har hatt en kontantbeholdning som han kan spe på kontoen med.

Han påpeker at hvis dette hadde vært penger som ikke tåler dagens lys, så hadde han gjort det på en helt annen måte.

(©NTB / TV 2)