FRITTALENDE: Den første pressekonferansen siden han ble valgt til president viste at Donald Trump ikke har endret stil i nevneverdig grad.AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
FRITTALENDE: Den første pressekonferansen siden han ble valgt til president viste at Donald Trump ikke har endret stil i nevneverdig grad.AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY

Trump fikk telefon fra spionsjefen om skandalerapporten

Trump skal være tilfreds med forklaringen på de siste lekkasjene til pressen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forkant av onsdagens pressekonferanse var Donald Trump travelt opptatt med å avvise en etterretningsrapport om at russerne skal sitte på kompromitterende opplysninger om Trump.

Opplysningene skal være av svært privat karakter og gjøre det mulig for russiske myndigheter å presse Trump, het det i rapporten som først ble meldt av CNN. Blant annet skal russisk etterretning sitte på videoopptak av Trump sammen med russiske prostituerte på et hotellrom i Moskva.

– FALSKE NYHETER, EN POLITISK HEKSEJAKT, twitret Trump med store bokstaver og fulgte opp med å boykotte CNNs reporter under onsdagens pressekonferanse.

En ny Twitter-melding på torsdag viste at USAs kommende president ikke var helt ferdig med å skjelle ut CNN.

Ikke verifisert

Onsdag kveld tok den mektige etterretningssjefen James Clapper kontakt med Trump for å rense luften. I en sjelden uttalelse sier Clapper at den amerikanske e-tjenesten ikke går god for innholdet i den lekkede rapporten.

Rapporten er utarbeidet av en agent som var hyret av en privat oppdragsgiver. Den amerikanske e-tjenesten har ikke vurdert sannhetsgehalten, men fant det riktig å dele informasjonen med toppolitikere da de ble kjent med rapporten.

Her skjeller Trump ut CNN-reporteren for åpen mikrofon

– Deler av vår oppgave er å forsikre oss om at politikere har et mest mulig fullstendig bilde av ethvert forhold som kan påvirke rikets sikkerhet, heter det i uttalelsen.

– Falske fakta

Da Trump våknet og fikk liv i Twitter-kontoen sin torsdag, meldte han at Clapper hadde ringt ham for å «avsanne den falske og usanne rapporten som ble ulovlig distribuert».

– Oppdiktet, falske fakta. Ille, twitret Trump.

Ifølge Trumps rådgiver Kellyanne Conway var Trump glad for at Clapper tok kontakt. Conway kommenterte saken på NBC-programmet «Today», ifølge nyhetsbyrået AP.

Conway ville ikke si om Trump tror på Clappers vurdering om at rapporten ikke ble lekket fra en medarbeider i de hemmelige tjenestene.