– Payet vil ikke spille for oss

West Ham-manager Slaven Bilic bekrefter at Dimitri Payet vil bort fra klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dimitri Payets prestasjoner for West Ham har gjort at større klubber har vist interesse for franskmannen.

Og 29-åringen har vært ganske åpen med sin flørt med andre klubber.

– Jeg leste at Wenger ser på meg som den manglende brikken i Arsenals lag, men han har aldri sagt det til meg. Vi slapp inn fem eller seks mål hjemme mot dem. Når som en teknisk spiller ser dem spille, så vet du at det bare ville være gøy å spille for dem, sa han til RMC rett før jul.

På torsdagens pressekonferanse ble manager Slaven Bilic konfrontert med stjernens ønske om å forlate klubben.

– Vi har sagt at vi ikke ønsker å selge våre beste spillere, men Payet ønsker ikke å spille for oss. Vi kommer ikke til å selge ham. Jeg snakket med klubbformannen og dette handler ikke om penger. Vi ga ham en lang kontrakt fordi vi ønsker at han blir. Vi kommer ikke til å selge ham, uansett. Det handler ikke om penger eller noe. Vi vil beholde våre beste spillere. Jeg forventer av ham at han kommer tilbake og vise den forpliktelse og dedikasjon til laget som laget har vist ham, sier Bilic ifølge West Hams Twitter-konto.

Payet kom til West Ham for rundt 120 millioner kroner sommeren 2015, men etter noen fantastiske måneder, valgte klubben å gi ham en forbedret kontrakt allerede i februar.

Med 1,3 millioner kroner i uken er han klubbens best betalte spiller. Men nå vil han likevel bort fra nedrykksstrid på London Stadium.

– Jeg er sjokkert, men samtidig ikke sjokkert. Kroppsspråket hans på banen har ikke vært perfekt. Det kan tyde på at en større klubb har vært på ham og pratet med ham, sier TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley.

Morley spilte selv for West Ham og kjenner klubben godt. Han føler med fansen nå.

– Hvis agenten din forteller deg at en storklubb vil ha deg, og er villig betale mer enn du får nå, så blir du påvirket av det. Spillerne har så mye makt nå. Klubbene kan ikke gjøre noe hvis en spiller sier han ikke vil spille. Men det er veldig trist for West Ham. Fansen elsker ham. Han er den store favoritten deres, sier han.

Samtidig så skjønner han at Payet vil prøve seg i en større klubb. Han er 29 år gammel og er en spiller som blir bedre med gode spillere rundt seg.

– Til hans forsvar, så vil han trolig bli en bedre spiller i et bedre lag. Et lag som skaper mer, sier Morley.