MUSIKKIKON: Prince var en av mange artister som døde i 2016 – omtalt som «The year the music died». Nå må en dommer finne ut hvem som skal arve popstjernen. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File)
MUSIKKIKON: Prince var en av mange artister som døde i 2016 – omtalt som «The year the music died». Nå må en dommer finne ut hvem som skal arve popstjernen. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File)

Full forvirring om arven etter Prince

Superstjernen etterlot seg ikke noe testamente. Nå skal en dommer i Minnesota avgjøre om søsknene skal få arve formuen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prince døde 21. april i fjor etter at han ved et uhell fikk i seg en overdose smertestillende tabletter. Han etterlot seg flere eiendommer og en stor formue, men hadde verken ektefelle eller barn. Det er heller ikke funnet noe testamente.

Dermed lå alt til rette for et vrient arveoppgjør. Torsdag skal saken opp i en domstol i Minnesota.

Princes søster Tyka Nelson og hans fem halvsøsken har bedt dommer Kevin Eide om å erklære at det ikke finnes noe testamente og formelt gjøre søsknene til arvinger, skriver nyhetsbyrået AP. Torsdag holdes det en åpen høring om saken i Carver County i Minnesota.

Flere har meldt seg på

Ifølge loven i delstaten er saken opplagt: Eiendelene tilfaller søsteren og halvsøsknene.

Men det er flere som mener å ha krav på verdiene. Blant dem er Brianna Nelson og Victoria Nelson, datter og datterdatter til Princes avdøde halvbror Duane Nelson.

Duane var Princes sikkerhetssjef til de to ble uvenner, skriver magasinet Vulture. Årsaken skal blant annet ha vært at Duane hadde banket en tidligere kjæreste. Til slutt fikk Prince utstedt besøksforbud for Duane.

En rekke andre personer som hevder å være i slekt med Prince har også rettet krav mot dødsboet. Dette omfatter blant annet en innsatt i et fengsel i Colorado som hevder å være hans kjærlighetsbarn, ifølge Vulture.

Gull og eiendommer

Rettsdokumenter som nylig ble offentliggjort, viser at eiendommene Prince etterlot seg er verdt mer enn 25 millioner dollar. Popstjernen hadde også gullbarrer verdt 836.000 dollar og 1,3 millioner dollar i kontanter, ifølge CNN.

Dokumentene viser bare en bit av verdiene i dødsboet, som tidligere er anslått til å ha en verdi på mellom 100 millioner og 300 millioner dollar. I tillegg kommer blant annet verdien av et omfattende arkiv av musikk som ikke er utgitt.