DREPT: Politiet søkte onsdag i området der syv år gamle Katie Rough (t.h) ble funnet drept, i Woodthorpe-området i York, England.
DREPT: Politiet søkte onsdag i området der syv år gamle Katie Rough (t.h) ble funnet drept, i Woodthorpe-området i York, England. Foto: (North Yorkshire Police via PA via AP)/Danny Lawson/PA via AP)

Jente (15) siktet for drapet på Katie (7)

Syv år gamle Katie Rough ble funnet med alvorlige skader på en lekeplass, og døde senere på sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 15 år gammel jente er siktet for drapet på en syv år gammel jente i den engelske byen York denne uka, skriver The Guardian.

Den syv år gamle jenta, Katie Rough, ble funnet hardt skadd av en politipatrulje på en lekeplass i området Woodthorp mandag ettermiddag.

Jentas mor, Alison Rough (38), ankom ifølge vitner stedet kort tid etter politiet, og gråt og ba for sin datters liv. Familien bodde like ved åstedet.

Syvåringen ble fraktet til sykehus, men døde kort tid senere av skadene.

Møtte i retten

En 15 år gammel jente ble pågrepet og siktet av politiet kort tid etter hendelsen.

Onsdag morgen møtte hun i retten, hvor hun fikk lest opp politiets siktelse. 15-åringen var taus under opplesingen.

Tenåringsjenta er tiltalt for drapet på Katie, og for å ha vært i besittelse av et våpen, angivelig en kniv, skriver The Telegraph.

Politiet: – Tragisk dødsfall

Politiet i York tvitret mandag kveld om hendelsen.

«Vanskelig kveldsskift for våre mannskaper med det tragiske dødsfallet til en syvåring. Våre tanker går til familien», skriver de.

I en pressemelding skriver politiet at familien er fullstendig knust etter den tragiske hendelsen, og at de ønsker at privatlivet blir respektert i den vanskelige tiden. De søker også etter vitner som kan ha sett de to jentene sammen mellom klokken tre og fem mandag.

Westfield Primary School, hvor Katie var elev, sier at skolen er i dyp sorg over tapet av syvåringen.

– Katie var en snill og omtenksom jente som var godt likt av både elever og ansatte. Hun var hardtarbeidende og viste et spesielt talent for kreativ skriving, sier rektor Tracey Ralph, ifølge The Guardian.