Donald Trump: – Falske nyheter laget av syke mennesker

Holdt sin første pressekonferanse siden han ble valgt til USAs 45. president.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få timer før den viktige pressekonferansen raste den påtroppende presidenten over påstander om at Russland sitter på sensitiv og svært kompromitterende informasjon om ham.

– Patetisk og forkastelig

Pressekoneransen skulle handle om Trumps skille mellom presidentskap og forretningsvirksomhet, men handlet i stor grad om den siste skandalen.

Påtroppende pressesekretær Sean Spicer startet angrepet mot Buzzfeed som publiserte sjokkrapporten.

– Det er et patetisk forsøk på å få klikk, sier han, og omtaler nettstedet som venstrevridd. Han langer ut mot nettstedet og beskriver påstandene som kommer fram som, forkastelige, uansvarlige og falske.

Donald Trump starter også pressekonfreansen med å avvise alle påstander. Han kaller den ubekreftede rapporten om hans bånd til Russland «falske nyheter» og «uekte saker» laget av «syke mennesker».

– Han kritiserte både mediene som har omtalt rapporten og amerikansk etterretning. Dette skulle aldri vært skrevet, og aller minst publisert, sier han.

– Kanskje etterretningstjenestene lekket den. Det ville vært en stor flekk på rullebladet deres, sa Trump.

Under spørsmålsrunden nektet han å svare på spørsmål fra Buzzfeed og kaller nettsiden en «mislykket søppelhaug». Han ytret også kraftig sinne mot CNNs reporter som flere ganger ba om ordet. Trump sier at nyhetsorganisasjonene kommer til å merke konsekvensene.

Prostituerte og lyssky forretningsavtaler

Det var nyhetsnettstedet BuzzFeed som offentliggjorde en 35 sider lang rapport hvor det kom fram flere kompromitterende opplysninger om Trump.

Én av påstandene i rapporten går ut på at russisk etterretning sitter på et videoopptak av Trump og flere prostituerte i seksuell aktivitet på et hotellrom i Moskva.

Jeg er faktisk en «germofob», tro meg, spøker Trump under pressekonferansen, og henviser trolig til den type seksuell aktivitet rapporten beskriver. (Germofob betyr at man har en fobi mot bakterier).

Rapporten hevder også at Trump har inngått lyssky forretningsavtaler i Russland, og at det er samlet informasjon om dette fra russisk side for å kunne ha pressmiddel mot den amerikanske presidenten.

Både russiske myndigheter og Donald Trump avviser alle påstander i rapporten.

Rapporten er skrevet av en tidligere britisk etterretningsagent, som yter stror troverdighet i etterretningskretser. Trump ble informert om saken av USAs øverste etterretningssjefer i forrige uke, melder CNN, Buzzfeed og flere andre amerikanske medier.

– Håper på et godt forhold til Putin

Trump fikk spørsmål fra en journalist om hvorvidt han aksepterer konklusjonene i en amerikansk etterretningsrapport der konklusjonene er at Russland ønsket å hjelpe Trump til å bli president.

– Hvis Vladimir Putin liker Donald Trump, anser jeg det som en ressurs, ikke en ulempe, sa Trump.

For første gang bekreftet han selv påstandene om at det var Russland som sto bak hackingen av Demokratene under valgkampen.

– De kan takke seg selv. Vi hadde høy sikkerhet mot hacking, de hadde for dårlig sikkerhet, sa Trump.

Den påtroppende presidenten sa videre at Russland kan hjelpe USA i kampen mot ekstremistgruppa IS.

Trump fortsatte videre med at han ikke vet om han kommer til å komme overens med Vladimir Putin. Han sa videre at han håper det, men at det ikke er mulig å si det enn så lenge.