Super-Svendsen sikret stafettseier med strålende sisterunde

Bjørndalen hyller Emil Hegle Svendsen: – Det er helt rått.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emil Hegle Svendsen gikk Norge til seier på stafetten under verdenscupen i Ruhpolding.

Svendsen hentet inn over 14 sekunder på russiske Anton Babikov på sisterunden.

Se den fantastiske sisterunden i videovinduet øverst.

– Det var en veldig bra etappe. Jeg jobbet bra sammen med Schempp de to første rundene. Så var jeg heldig å skyte fullt, mens han og russeren fikk en bom, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

– Jeg trodde ikke jeg skulle ta igjen russeren, men jeg hadde veldig gode ski. Da jeg så at jeg kneppet inn på ham fikk jeg litt ekstra troen. Da jeg stupte ut siste bakken trodde jeg ikke at jeg skulle klare det, men han stivnet totalt. Det var gøy.

Første seier

Babikov kjempet heroisk, men gikk seg pinne stiv opp bakkene i Ruhpolding. Til slutt ble ekstraskuddet han pådro seg på siste skyting skjebnesvangert.

Da det så ut som om han skulle klare å holde unna kom Hegle Svendsen som et lokomotiv.

De siste ti sekundene i differanse gikk det styggfort for trønderen å hente - og det var aldri tvil om seieren: Norge vant med 5,1 sekunder etter at russeren ga opp.

Tyskland ble nummer tre – 23,5 sekunder bak.

Norge gikk uten brødrene Bø som begge er syke, men tok likevel sesongens første verdenscupseier for de norske herrene. De norske herrene trives i Ruhpolding, det var tredje året på rad at Norge vant denne stafetten.

Bjørndalen hyller Super-Svendsen

Ole Einar Bjørndalen gikk første etappe før Vetle Sjåstad Christiansen og Henrik L'Abee-Lund sendte Hegle Svendsen ut på sisteetappe som nummer to - 30,8 sekunder bak russeren.

God norsk skyting ga grunnlaget for seieren. Totalt brukte de norske bare fem ekstraskudd, ett til Bjørndalen, to til Sjåstad Christiansen og to til L'Abee-Lund før Hegle Svendsen var feilfri på sisteetappe.

Norge vekslet som nummer tre, fem og to, men var først da det gjaldt: i mål.

– Alle fire gikk veldig bra etapper, men Emil var helt rå på siste etappen. Det var imponerende det han klarte å få til i dag, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.

– Ut på sisterunden så tenkte jeg at det gikk, men Emil tok ikke så mye inn de første bakkene som jeg trodde han skulle gjøre. Jeg var helt overbevist om at det var kjørt på toppen av løypen, men han tok det lett, så det er bare å bli imponert.