– Man blir bekymret når det er observert ulv ved sandkassen

Regjeringens håndtering av ulvesaken setter sinnene i kok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Erna Solberg måtte tåle hard kritikk i Stortingets spørretime for håndteringen av ulvesaken som gikk i stå etter at klimaminister Vidar Helgesen (H) reduserte lisensfelling av ulv drastisk.

Kristelig Folkeparti mener regjeringen har malt seg inn i et hjørne, mens Senterpartiet er skuffet over at regjeringen ikke har tatt saken mer på alvor.

– Handler om mennesker

– Ulvedebatten handler om folk. Det handler om folk som i generasjoner har levd med, og høstet av naturen. Den handler om folk som hadde håp, men som nå kjenner på håpløshet. Regjeringen bærer ansvaret for den frustrasjonen mange kjenner på nå, sier leder i Senterpariet, Trygve Slagsvold Vedum.

– Det er problemer å ha hund når man vet det er en ulveflokk i nærheten. Man blir bekymret for barna når det er observert seks ulv ved sandkassen, sier han, og sier at mennesker med makt, har fått andre mennesker til å føle avmakt.

Statsministeren på sin side avviser at hun ikke tar hensyn til mennesker i debatten, men at regjeringens problem er en konflikt mellom Stortingets vilje, lovverket og internasjonale forpliktelser.

Ulv skutt i Hedmark

Mens politikerne debatterte ulv, ble en ulv skutt i Ringsaker i Hedmark for første gang siden 2007.

Etter at en ulven var skutt ble ulvejakten umiddelbart avsluttet fordi kvoten for Hedmark er fylt, skriver Ringsaker Blad.

– Ulven ble skutt ved Kjerkholtjernet i Ringsaker, opplyser leder i Ringsaker Jakt- og fiskeområde til TV 2.

Denne ulven ble skutt i Ringsaker onsdag formiddag. FOTO: Jaktlaget i Ringsaker Jakt- og fiskeområdet
Denne ulven ble skutt i Ringsaker onsdag formiddag. FOTO: Jaktlaget i Ringsaker Jakt- og fiskeområdet

Ulven skal ha blitt varslet på tur inn i området fra Vang onsdag morgen, skriver avisen.

– Da ble det satt i gang sporing av ulven. Det ble bare sendt ut noen få menn, og ulven ble felt kort tid etterpå, forteller leder i Ringsaker Jakt og fiskeområde, Anders Berg.

Sist det ble skutt ulv i Ringsaker var i oktober 2007. Dette skal ha vært den første ulven som ble skutt i Ringsaker siden tidlig på 1800-tallet, ifølge Ringsaker Blad.

Ulvefellingen bekreftes av Fylkesmannen i Hedmark. (©NTB/TV 2)