SNART FERDIG? Luis Enrique er snart ferdig som Barcelona-trener, spår ekspert. 
SNART FERDIG? Luis Enrique er snart ferdig som Barcelona-trener, spår ekspert.  Foto: Lluis Gene

Anerkjent ekspert: – Enrique snart ferdig i Barcelona

Den anerkjente La Liga-eksperten Guillem Balague mener det kun er et tidsspørsmål før Luis Enrique er ferdig i Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona klarte bare 1-1 mot Villarreal i La Liga i helgen. Et fenomenalt frispark fra Lionel Messi på overtid reddet Barcelona fra et sviende nederlag.

Alt har imidlertid ikke gått på skinner for den spanske gigantklubben denne sesongen. Barcelona har innledet 2017 med to kamper uten seier. Forrige gang det skjedde var i 2010. Torsdag forrige uke ble det 1-2-nederlag for Athletic Bilbao i cupen.

Avstanden opp til La Liga-leder Real Madrid er fem poeng, og erkerivalen fra hovedstaden har én kamp mindre spilt.

– Barcelona trenger ny innflytelse
Fotballeksperten Guillem Balague, som har fulgt La Liga og Barcelona tett i en årrekke, mener nå det kun er et tidsspørsmål før trener Luis Enrique får sparken på Camp Nou.

– Barcelona ser mer og mer ut som et slitent lag. Ikke minst mentalt, og kanskje er det fordi de har en trener som ikke har avgjort sin fremtid i klubben. Hele dynamikken i laget viser at laget trenger en ny innflytelse som kun en ny trener kan gi dem. For meg ser det ut som om de nærmer seg slutten på Luis Enriques æra i klubben, uttaler Balague til Sky Sports News, hvor han jobber som fast ekspert for La Liga-sendingene.

– I fem av de seks siste kampene har Barcelona gått til pause med 0-0. Du tror kanskje det er irrelevant, men vi er vant til å se et mer effektivt Barcelona og et mannskap som ikke tillot at andre lag angrep. De drepte kampene tidlig og var alltid overlegne når det gjaldt å score mål. Jeg ser et lag med flust av talent, men alt i alt så har spiller de for enkel fotball og er mye lettere lag å lese enn tidligere sesonger, sier han.

Neymar uten scoring på elleve kamper
La Liga-eksperten er ikke i tvil om hvem som har hovedansvaret for Barcelonas svake resultater den siste tiden.

– De har en spillestil skapt av Luis Enrique der alt avhenger av de tre spissene på topp. Nesten ingen andre spillere på laget scorer mål, og motstanderne skaper sjanse på sjanse mot dem, slår han fast.

Spanjolen mener at trener Luis Enrique også må ta på seg skylden for megastjernen Neymars måltørke.

– Neymar har ikke scoret på sine elleve siste kamper og Luis Suárez er langt unna sin vanlige form for øyeblikket. Derfor avhenger alt av Lionel Messi nå. Messi scoret et fantastisk mål på søndag, men det må ikke skjule det faktum at Barcelona for øyeblikket er på tredjeplassen på tabellen, der de fortjener å være, sier Balague.

Hyller Zidane
Balague er mer imponert over Enriques trenerrival i Real Madrid, Zinedine Zidane.

Real Madrid er ubeseiret så langt i La Liga, topper tabellen og ser ut til å storme mot ligatittelen.

– Zinedine Zidane finner løsninger og får laget til å spille bare bedre og bedre. For eksempel, uten Gareth Bale, så har han lagt om til en 4-3-2-1-formasjon som sitt automatiske valg, der Isco spiller bak Karim Benzema og Cristiano Ronaldo. Og for to måneder siden var det ingen som mente at Isco var en viktig spiller for Real Madrid, poengterer La Liga-kjenneren.