VIDERE: Casper Ruud tok seg videre i kvalifiseringen til Australian Open.
VIDERE: Casper Ruud tok seg videre i kvalifiseringen til Australian Open. Foto: Pedersen, Terje

Ruud vant i Grand Slam-debuten

Casper Ruud er et steg nærmere Australian Open.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Casper Ruud tok en kruttsterk seier mot russeren Teimuraz Gabasjvili og er klar for annen runde i kvalifiseringen til Australian Open i tennis.

Ruud, som er rangert som nummer 227 i verden ved inngangen til 2017, slo Gabasjvili 6-4, 6-4 i en svært jevn kamp.

Den norske tenniskometen deltar i sin aller første Grand Slam-turnering. Med tirsdagens seier er han to kamper unna en plass i den gjeve hovedrunden i Melbourne.

– Alt i alt var det kjempesterkt, selv om Casper ikke spilte sin aller beste tennis, sa pappa Christian Ruud til NTB etter kampen.

– Det var viktig å få en god start, og i tillegg er det langt til Australia. Det hadde vært kjedelig å reise helt dit for å tape den første kampen, tilføyde han.

Sterk spiller
Russiske Gabasjvili er rangert som nummer 140 i verden, men 31-åringen var helt oppe på 43.-plass i februar i fjor. I 2015 spilte han seg i tillegg helt fram til 4. runde i French Open. Det var med andre ord ingen dårlig motstander 18-åringen slo tirsdag.

I et jevnt første sett på bane 22 i Melbourne måtte Ruud se at Gabasjvili tvang fram et servebrudd allerede i game nummer tre. Ruud slo imidlertid umiddelbart tilbake og brøt russerens serve til 2-2.

Deretter holdt spillerne egen serve inntil Ruud igjen brøt Gabasjvili i game nummer ti og vant settet 6-4.

I sett nummer to innledet Ruud igjen med å bli brutt i egen serve, men nok en gang slo den unge nordmannen knallhardt tilbake. 18-åringen brøt umiddelbart tilbake til 1-1 og la deretter ytterligere press på russeren. I game nummer seks brøt Ruud russerens serve til 4-2-ledelse og fulgte deretter opp med å holde egen serve til 5-2.

Kom tilbake
Da så kampen på bane 22 avgjort ut, men Gabasjvili ga seg ikke uten sverdslag. 31-åringen tok de to neste gamene og reddet to matchballer på veien. På stillingen 5-4 kunne russeren servet settet i balanse, men godt spill av Ruud avgjorde kampen i norsk favør.

– Jeg ble litt skeptisk da russeren brøt tilbake, og på 5-4 begynte det å bli litt nervøst i sofaen. Heldigvis holdt Casper hodet kaldt og halt i land seieren. Det viser styrke, sier Christian Ruud, som fulgte kampen fra Norge.

Han legger ikke skjul på at sønnen har kjent litt på nervene foran Grand Slam-debuten.

– Samtidig tror jeg han har gledet seg mer enn han har vært nervøs.

Onsdagens seier betyr at Casper Ruud skal bryne seg på franske Jonathan Eysseric i neste runde torsdag. Franskmannen er rangert som 250 i verden – altså bak den norske kometen.

– Nå gjelder det for Casper å omstille seg til den kampen, fastslår pappa Ruud.

Med onsdagens seier innkasserte Casper Ruud 72.000 kroner i premiepenger.

(©NTB)