Derfor fikk utskjelte Fellaini bamseklem av Mourinho

Mange ble overrasket da Marouane Fellaini løp bort og feiret sin scoring med José Mourinho. Nå forklarer Mourinho årsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marouane Fellaini har måttet tåle mye kritikk fra egne supportere etter at han ble hentet til Old Trafford som David Moyes’ panikkjøp for 300 millioner kroner på deadline day i august 2013.

Belgias landslagsspiller har nemlig ikke alltid fått det helt til å stemme, og ble tidligere denne sesongen blant annet utpekt til syndebukk da han kom inn fra benken og laget straffespark som sørget for at Everton fikk med seg 1-1 mot Manchester United.

Se høydepunkter fra ligacupsemifinalen mellom Manchester United–Hull og Mourinhos bamseklem til Fellaini øverst (video med tillatelse fra Eurosport Norge)

Men i ligacupsemifinalen mot Hull fikk Marouane Fellaini et langt lykkeligere innhopp.

– Fellaini ville vise meg
Midtbanespilleren kom inn for inn for Juan Mata ti minutter før slutt, og headet sju minutter senere inn den avgjørende 2-0-scoringen for Manchester United.

Etter scoringen løp Fellaini noe overraskende rett bort til manager José Mourinho for å feire scoringen. Midtbanespilleren mottok en skikkelig bamseklem av manageren.

– Fellaini ville vise meg at han vet hvor mye jeg har støttet ham under sine vanskelige perioder i klubben, sier Mourinho til Sky Sports News om episoden som fikk mange til å stusse.

– Han fikk en klem fra meg fordi jeg fortalte at han kom til å score vårt andre mål. Det var fint for ham å score foran fansen, og vårt andre mål kan vise seg å være et svært viktig mål, konstaterer han.

– Han har taklet situasjonen bra
Mourinho roser Fellaini for å ha stått rakrygget gjennom noen tøffe perioder i Manchester United.

– Det er derfor jeg er her, for å støtte spillerne, spesielt de spillerne som har en vanskelig tid. Men Marouane har en sterk mentalitet, og har alltid taklet situasjonen bra. Han var ikke redd for å gå ut på banen igjen etter Everton-kampen, han var fenomenal mot Reading og mot Hull scoret han et veldig viktig mål for oss. Han vet at han er en veldig viktig spiller for meg, oppsummerer Mourinho.

Manchester United møter Liverpool til storkamp i Premier League førstkommende søndag. Mourinho er allerede godt i gang med å legge planene for hvordan rivalen skal slås på Old Trafford.

– Hull-kampen er over og jeg har allerede tankene mine på søndagens kamp. Mot Liverpool må både jeg, spillerne og publikum på Old Trafford løfte seg, konstaterer Manchester Uniteds manager.

Manchester United – Liverpool ser du på TV 2 Premium og TV 2 Sumo søndag kl. 17.00.