Manchester United vant da Henriksen måtte ut med skade

Scoringer av Juan Mata og Marouane Fellaini sender Manchester United mot ligacupfinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Hull 2-0

Ligacup-semifinalen mot Manchester United på Old Trafford var en sjanse til å imponere for Hull og Markus Henriksen, men det ble ingen lykkelig slutt for verken klubben eller nordmannen.

Hull tapte, mens Henriksen måtte forlate banen etter bare etter bare 15 minutter.

Henriksen yppet seg med Paul Pogba, men i skulder-mot-skulder-duellen var det franskmannen som kom seirende ut av det.

Nordmannen endte i bakken, og landet forkjært på skulderen. Da smertene satte inn måtte nordmannen legge seg ned, og det var umulig å fortsette med det som så ut til å være en skulder ute av ledd.

Se skaden øverst. Video med tillatelse fra Eurosport.

Viktig Fellaini-mål

Hull holdt lenge stand til tross for Henriksens fravær, men ti minutter ut i andre omgang tok vertene ledelsen.

Et innlegg fant Henrikh Mkhitaryan som brukte både inn- og utside av hodet da han stanget ballen tilbake i feltet. Der dukket Juan Mata opp, og spanjolen kunne tuppe inn 1-0-målet, til tross for at han kanskje var noen centimeter offside.

Manchester United dominerte kampen fra start til slutt, og da det så ut som kampen skulle ebbe ut med bare ett måls differanse stakk Marouane Fellaini frem luggen og stanget inn 2-0.

Dermed er oppgaven langt tøffere for Hull i returoppgjøret i slutten av januar.

– Det gjør ikke at semifinalen er over, vi er ikke klar for Wembley, men det andre målet var det viktige, sier Mourinho som fikk en klem av Fellaini etter scoringen.

– Jeg tror han ønsket å vise at han vet hvor mye jeg har støttet ham i noen vanskelige stunder for ham. Det var sannsynligvis fordi jeg fortalte ham at han kom til å score det andre målet, jeg vet ikke. Det var fint for ham å score foran fansen, og det andre målet kan være det avgjørende.

Seieren var Manchester Uniteds niende på rad, og betyr at José Mourinho har ledet laget gjennom 15 kamper uten tap.

Se kampsammendrag:

Farlig Diomande

På tross av Zlatan Ibrahimovics sykdomsforfall startet Manchester United godt og skapte flere farligheter i løpet av kampens innledningsminutter.

Men scoringene uteble.

Etter halvtimen headet Adama Diomande i stolpen, men nordmannen var avvinket for offside - etter marginalt å ha vært på feil side av United-forsvaret.

Det var det nærmeste Hull var i den første omgangen, men til pause med 0-0 var det all grunn til å være fornøyd med for Diomande og co.

Den norske spissen fikk en ny sjanse 20 minutter ut i den andre, men han fikk ikke fulltreff på det akrobatiske volleytreffet.

Ingen Rooney-rekord

Seks minutter ut i andre omgang trodde de fleste at Rooney skulle gi United ledelsen, og samtidig bli klubbens mestscorende gjennom alle tider alene.

Rooney hamret imidlertid ballen utenfor fra litt skrått hold.

Etter Matas ledermål ble United-legenden byttet ut. Dermed lar rekorden vente på seg, men det er trolig også en klar indikasjon på at han starter søndagens storoppgjør mot Liverpool.

Se Manchester United-Liverpool på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no søndag kl. 17.00.