Nåværende Heerenveen-direktør Luuc Eisenga med Edvald Boasson Hagen i 2007.
Nåværende Heerenveen-direktør Luuc Eisenga med Edvald Boasson Hagen i 2007. Foto: Erlend Aas

Ødegaards nye sjef oppdaget Edvald Boasson Hagen

– Jeg synes Martin og Edvald er like som typer, sier Heerenveen-direktør Luuc Eisenga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2007 var Eisenga mannen som Edvald Boasson Hagen signerte sin første proffkontrakt med. Da var nederlenderen teknisk direktør i T-mobile.

Nå har han forlatt sykkelsporten og blitt øverste administrative leder i Heerenveen. I dag sikret han seg en ny norsk gullkalv.

– Martin og Edvald er to beskjedne gutter, men to store idrettsutøvere, beskriver Eisenga.

– Funnet gull!

Da han sto på podiet sammen med Ødegaard i klubblokalene til Heerenveen, satt Boasson Hagen på sykkelrulla hjemme på Nordberg i Oslo.

Martin Ødegaard med Luuc Eisenga.
Martin Ødegaard med Luuc Eisenga. Foto: Michael Kooren

– Jeg husker ham godt, sier Boasson Hagen til TV 2 om sin tidligere sjef.

– Han var den som jaktet på talenter og som hentet ryttere til laget. Han bidro nok litt til at jeg valgte T-mobile, legger han til.

Foran et stort pressekorps på Ullevaal stadion en maidag i 2007 uttalte Eisenga at han hadde funnet gull. Ved hans side satt 20 år gamle Boasson Hagen – som på dette tidspunktet var regnet som et stort talent og jaktet på av flere av de største lagene i sykkelverden.

– Dette var naturligvis en stor dag for meg. Dette var min første proffkontrakt, men den er nok ikke helt sammenlignbar med Ødegaards situasjon. Han har vært lengre i sirkuset enn det jeg hadde vært da. For meg var det helt nytt med alle pressefolkene og alle kameraene, forteller Boasson Hagen.

Han mener Ødegaard er i gode hender under Eisenga.

– Han gjorde i hvert fall ikke meg noe vondt, sier Boasson Hagen og ler.

– Han var en hyggelig kar. Jeg hadde mest å gjøre med ham i starten. Etterhvert så forsvant han, og siden da har vi ikke hatt så mye med hverandre å gjøre. Men jeg har truffet ham en del på sykkelritt og da sier vi hei.

– Alltid likt nordmenn

På grunn av flere dopingavsløringer skiftet T-mobile navn til Team Highroad før Boasson Hagen debuterte for laget i 2008. Eisenga forsvant senere til Rabobank.

Etter et langt liv innenfor sykkelsporten, ble han i fjor hentet til Heerenveen, som nå blir Ødegaards nye klubb ut 2018-sesongen.

– Jeg har tydeligvis alltid likt nordmenn. Og Heerenveen er en klubb som passer til det skandinaviske lynnet, mener Eisenga.