Estavana Polman og Rafael van der Vaart venter barn sammen.
Estavana Polman og Rafael van der Vaart venter barn sammen.

Bekymret van der Vaart ville ikke at gravid kjæreste skulle spille EM

Estavana Polman avslører at fotballkjæresten Rafael van der Vaart fryktet at deres ufødte barn kunne bli skadet under håndball-EM før jul.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Estavana Polman (24) er stor stjerne på det nederlandske landslaget som møtte Norge i EM-finalen før jul.

Underveis i mesterskapet var kjæresten og fotballstjernen Rafael van der Vaart (33) tilstede på tribunen for å heie.

I romjulen avslørte stjerneparet at de venter barn.

Til dansk TV 2 forteller Polman at hun ble gravid like før sluttspillet startet. Van der Vaart var da bekymret for at tøft spill kunne skade fosteret.

– Han likte det ikke. Han heiet nærmest på motstanderne, slik at vi skulle ryke ut. Men han støttet meg også, forteller Polman.

Fikk OK fra legen

– Det gikk greit for meg å spille. På banen fokuserer du bare på det du skal gjøre, men etterpå kan du tenke «Åh, ble jeg truffet?».

Hun hadde også sine tvil om hun burde spille i EM, men legen ga henne klarsignal.

– Hun sa at det er alltid en risiko, men at det ikke var farlig og at man skal forestille seg en stor muskel omkring barnet. Håndball er en fysisk sport, men hun sa at hvis jeg føler meg frisk, så bare spill og gjør som du alltid har gjort, sier Polman.

Holdt det hemmelig for laget

24-åringen holdt graviditeten hemmelig også for lagkameratene fordi hun ville fortelle det til familien i Nederland først. Magen hennes vokste naturlig nok noe de ukene mesterskapet varte.

– Magen ble større og større. Jeg tenkte: Bare folk ikke ser det! Lagkameratene mine må ha undret seg over oppførselen min.

Tl slutt måtte hun likevel røpe seg overfor romvenninnen og bestevenninnen Sanne van Olphen, som ga henne god støtte og hjelp.

– Jeg sov dagen lang. Rytmen var søvn, trening, søvn, spising og så mer søvn. Jeg fikk høre fra jentene at jeg var litt kjedelig, og de lurte på hvorfor jeg ikke var mer sammen med dem. På festen etter mesterskapet sa de at det var en gang jeg alltid danset på bordene. Da tenkte jeg: Jeg lover, jeg har en god unnskyldning, sier Estavana Polman til dansk TV 2.

Stjerneparet bor for tiden i Danmark, hvor Polman spiller håndball for Team Esbjerg og van der Vaart for FC Midtjylland i Superligaen. Polman skal ikke spille mer denne sesongen, men satser på å være tilbake i starten av neste.