Trump raser etter kritikken fra filmstjernen: – Hun er en av Hollywoods mest overvurderte skuespillere

– Hun er en Hillary-lakei, skrev USAs påtroppende president.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til mandag var det duket for fest i Hollywood da Golden Globe-prisene ble delt ut.

Meryl Streep (67) fikk æren av å få Cecil B. DeMille-prisen. Hun holdt en lang tale der hun blant annet fortalte om sine bekymringer for kulturlivet i USA nå som Donald Trump har blitt stemt frem til president.

Uten å nevne navnet på USAs påtroppende president og hans syn på innvandring, fremholdt hun at alle i Hollywood er «innflyttere».

– Hvem er vi, og hva er egentlig Hollywood annet enn en gjeng med innflyttere. Hollywood kryr av innflyttere og utlendinger. Hvis alle sparkes ut, sitter man bare igjen med fotball og MMA, som ikke er kunst.

Under talen kom Streep også inn på Trumps mobbing av en funksjonshemmet journalist under et valgmøte, en hendelse som sjokkerte henne.

– Respektløshet egger respektløshet, vold egger vold. Når de med mest makt bruker sin posisjon til å mobbe andre, taper vi alle sammen, sa Streep ifølge New York Times sin gjengivelse av talen.

Mandag tvitret Donald Trump sin reaksjon på Meryl Streeps tale, og karakteriserte henne som «overvurdert»:

– Meryl Streep, en av de mest overvurderte Hollywood-skuespillerne, kjenner meg ikke, men gikk til angrep under Golden Globe. Hun er en Hillary-lakei som tapte stort.