Fra Nymark til Old Trafford? 
Fra Nymark til Old Trafford?  Foto: Oli Scarff

Brann-flopp blir Diomande-konkurrent

Oumar Niasse prøver lykken i Hull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Historien om Oumar Niasse (26) kan få de fleste til å rynke på nesen.

Senegaleseren ble hentet til norsk fotball og Brann foran 2012-sesongen, etter å ha imponert på prøvespill hos bergensklubben.

Men den lynhurtige angrepsspilleren ble aldri noen suksess i byen med rundt 250 regndager i året. Niasse fikk bare tre innhopp i Tippeligaen, og opplevde til og med å bli sittende på benken for Branns B-lag i 2. divisjon.

Men han huskes kanskje aller best for en aldeles forferdelig opptreden en sommerdag i juni mot 4. divisjonslaget Lyngbø, hvor Branns tredjelag til slutt tapte 1-2.

Av lagkameratene ble han likevel omtalt som en snill og morsom karakter med godt humør, men som slet med å tilpasse seg livet i Norge.

Etter drøyt fire måneder i regnbyen pakket 26-åringen bagen og tok turen hjem igjen til moderklubben US Ouakam i Dakar.

Derfra gikk veien videre til Tyrkia og Akhisarspor, hvor karrieren skjøt ordentlig fart. 15 scoringer på 40 kamper sikret Brann-floppen en overgang til russisk fotball og storklubben Lokomotiv Moskva.

Der gjorde 26-åringen det såpass bra at Roberto Martínez og Everton meldte sin interesse, og ikke lenge etterpå var Niasse klar for Premier League i en overgang verdt nesten 170 millioner kroner.

Men tiden nord for Stanley Park har minnet mistenkelig mye om oppholdet i Bergen. Av The Guardian fikk Niasse den tvilsomme æren av å bli kåret til årets dårligste januarkjøp i 2016.

Svært lite spilletid under Martínez har blitt til absolutt ingen førstelags-minutter under Ronald Koeman denne sesongen, og nå har den tidligere storskytteren bestemt seg for å la senegaleseren forsøke seg i Hull.

Det bekrefter Premier League-klubben på sine hjemmesider fredag.

Der blir Niasse direkte konkurrent med Adama Diomande, som den siste tiden har nytt stor tillit hos Mike Phelan. Phelan fikk imidlertid sparken forrige uke, til fordel for Marco Silva, uten at det påvirket «Dio» sin plass i elleveren i FA-cupoppgjøret mot Swansea få dager senere.

Niasses utlånsavtale strekker seg ut sesongen, og ifølge Hull Daily Mail har The Tigers i tillegg sikret seg opsjon på kjøp av senegaleseren. Lokalavisen omtaler Niasse som mannen som kan skyte en klubb som sliter med å score mål bort fra nedrykksplass i Premier League.

Lørdag venter Bournemouth og Joshua King hjemme på KCOM Stadium. Nesten på dagen fire år etter at nettopp King reiste som leiesoldat fra storklubben Manchester United til Hull, som den gang befant seg i Championship.

Om Niasse er med i troppen allerede til den kampen er ikke avgjort, men om han får spilletid, blir det andre gangen mannen som ble nøytralisert i norsk fjerdedivisjon får sin hjemmedebut for en Premier League-klubb.

PS! Hull signerte også en spiller til fredag. Brasilianske Evandro, som spilte under Silva i Estoril i Portugal, har skrevet under en 2,5 års kontrakt på KCOM Stadium. 30-åringen kommer fra FC Porto.