Foto: Eddie Keogh

Tidligere idrettsleder dømt for dopingbeskyldninger mot Zlatan

Ulf Karlsson mente Zlatan Ibrahimovic hadde en unaturlig fysisk utvikling. Nå er han dømt for ærekrenkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ulf Karlsson skapte store reaksjoner i Sverige da at han forrige vår anklaget Zlatan Ibrahimovic for doping.

Den tidligere svenske friidrettslederen stilte seg, i en paneldebatt, skeptisk til hvor fort den nåværende Manchester United-spilleren la på seg muskelmasse i løpet av tiden i Juventus.

Ibrahimovic' agent Mino Raiola varslet umiddelbart at de ville gå til sak mot den tidligere idrettslederen for å motbevise påstandene, og Karlsson beklaget ikke lenge etterpå.

Nå har saken vært oppe i Värmlands tingrett i Sverige, hvor Karlsson både ble dømt og frikjent på to forskjellige punkter.

Det er Aftonbladet som omtaler saken først.

Tingretten kom frem til at det Karlsson sa til en journalist ved en lokalavis faller under pressefriheten og at alle har lov til å komme med opplysninger til pressen.

Han ble imidlertid dømt for grov ærekrenkelse av Zlatan Ibrahimovic for det han sa i paneldebatten og ilagt en bot på 24.000 kroner. Det sentrale beviset i saken ble et videoklipp fra debatten hvor Karlsson snakker om 35-åringens tid i Juventus.

– Zlatan gikk opp ti kilo på et halvår i Juventus. Det er ikke mulig. Jeg er overbevist om at han var dopet, sa Karlsson der.

Manchester United-spilleren selv var ikke tilstede under rettssaken, og har heller ikke begjært noe form for oppreisning fra den tidligere idrettslederen, annet enn at Karlsson skal betale saksomkostninger, noe retten kom frem til at han skulle slippe.

Karlsson har tidligere selv innrømmet å ha brukt prestasjonsfremmende midler i løpet av sin aktive karriere - riktignok før de ble gjort ulovlige.