STONEHENGE: På besøk ved det ikoniske monumentet Stonehenge i England hadde Sam selvsagt strikket en passende genser.
STONEHENGE: På besøk ved det ikoniske monumentet Stonehenge i England hadde Sam selvsagt strikket en passende genser. Foto: Sam Barsky/Privat

Internett digger Sams hjemmestrikkede gensere – kan du se hvorfor?

Sam elsker å reise – men elsker strikking enda mer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sam Barsky fra Baltimore i USA har i flere år fått stor oppmerksomhet for sitt uvanlige strikkeprosjekt.

Når han reiser på tur eller skal se noe spesielt, sørger Barsky for å strikke en genser på forhånd som matcher motivet eller landemerket han skal se. Resultatet er en rekke vanvittige gensere, og bilder, som skaper stort engasjement i sosiale medier.

Til nå har Barsky strikker 103 egendesignede gensere, skriver nettstedet Mashable.

Resultatene deler han på sin Facebook-side.

Se flere av Sams gensere nederst i saken!

Lærevansker

På sin egen nettside avslører Barsky at han har lærervansker, og blant annet droppet ut av sykepleierstudiet. I 1999 lærte han seg å strikke.

«Først da jeg var 24 år gammel fikk jeg sjansen til å lære meg det, da jeg møtte eierne av en garnbutikk på et loppemarked. De tilbød seg å lære meg», skriver Barsky.

Den første genseren brukte han åtte måneder på å strikke. Etter hvert gikk det enklere, og den kreative mannen fant stadig flere avanserte motiver å bryne seg på.

Inspirert

Barsky forteller til Mashable at han stadig finner inspirasjon til nye motiver på gensere.

– Alt jeg kommer over er en potensiell genser. De to siste jeg lagde, av Bahai-hagene og Dødehavet, ble laget til en tur jeg tok i desember til Israel, sier han.

Baltimore-mannen har også strikket landemerker han enda ikke har sett.

– Til nå har jeg bilder av meg selv med 91 av 103 gensere på et eksakt landemerke eller motiv. Målet er å gjøre det med alle, selv om flesteparten av de som gjenstår vil kreve at jeg reiser til andre kontinenter, sier han.