Her setter de sluttstrek – med en monsterbil!

Rett og slett verdens raskeste!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grand Tourer- og luksuscoupeen til Bentley, Continental GT, har vært på markedet siden 2003. Den begynner med andre ord å dra på årene, og skal erstattes neste år.

Men det britiske merket er ikke klar for å la den dø stille ut. Som et siste hurra, har de derfor bestemt seg for å lage en verstingutgave. Og da mener vi en skikkelig versting.

Med 710 hk blir Continental Supertsports nemlig rene raketten. 0-100 km/t leveres på bare 3,4 sekunder og akselerasjonen stopper ikke før bilen når toppfarten: 336 km/t!

Nå setter Bentley salgsrekord

Med vinge på bakluka (ekstrautstyr), egen stylingpakke og spesialdesignede 21
Med vinge på bakluka (ekstrautstyr), egen stylingpakke og spesialdesignede 21" felger, skiller Continental Supersports seg fra de andre modellene.

Verdens raskeste – med én km/t

Med det hevder Bentley at dette blir verdens raskeste fireseters bil. 336 km/t er nemlig én km/t raskere enn Ferrari FF. Neppe tilfeldig...

Hjertet i bilen, som sørger for disse voldsomme ytelsene, er en råsterk V12-er. Med 710 hk og voldsomme 1.017 Nm får den et voldsomt skyv.

Selv om bilen har fått en slankekur, veier den fortsatt 2,3 tonn. Dette er jo tross alt en luksusbil og en cruiser.

Vektreduksjonen sørger imidlertid for at vekt/effekt-forholdet er noe bedre enn den forrige Supersport-utgaven av Continental, som kom i 2009.

Bentley med rekordoverskudd

Skiller seg ut

Rent visuelt er det en rekke små og store endringer, som gjør at du kan skille den fra de andre variantene av Continental GT. Den mest åpenbare er vingen bak på fangeren, som forøvrig er ekstrautstyr. Kanskje ikke helt elegant, men i alle fall et tydelig signal om hva som bor i bilen.

En egen stylingpakke er på plass, sort gitter i luftinntak og grill - og egne luftinntak på panseret.

21" felger er også på plass, og bak disse er det keramiske bremser.

På innsiden er veldig mye eksklusivt skinn! Her skinner det gjennom at vi snakker om ekstrem luksus, mer enn hardcore sportsbil.

Ja, også kommer den naturligvis i åpen utgave også. Den blir, igjen ifølge Bentley, verdens raskeste fireseters cabriolet.

Luksus-SUVen er utsolgt de neste to årene

På innsiden er det luksus som gjelder.
På innsiden er det luksus som gjelder.

Klar i april

Bilen kommer på markedet i april, men det blir bare laget et svært begrenset antall. Her gjelder det å være rask på labben, om det skulle være aktuelt å kjøpe.

Norges mest eksklusive bilforhandler, Autoxo, lover imidlertid på sine hjemmesider at de skal klare å skaffe en slik til aktuelle kunder.

Prisen er som du kan forestille deg rimelig hårete. Akkurat hva den vil koste i Norge vites ikke, men du bør ta høyde for over 3 millioner kroner...

Hvis det blir for mye, kan du sjekke ut bruktmarkedet. Akkurat nå ligger det åtte Bentley Continental til salgs på finn.no. Den billigste er priset til 899.000 kroner.

Skjønner du hvorfor Bentley-sjefen ble rasende?