FRA ANNE: Avsenderen var bare 12 år gammel da hun slapp ut flaskeposten på Hjeltefjorden i Bergen.
FRA ANNE: Avsenderen var bare 12 år gammel da hun slapp ut flaskeposten på Hjeltefjorden i Bergen. Foto: Privat

Lise-Mari fant 23 år gammel flaskepost utenfor Bergen

I høst drev en flaskepost fra fortiden i land på Askøy utenfor Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For noen måneder siden var Lise-Mari Granheim på fisketur med sin venninne ved Askøy i Bergen. Mellom svabergene hvor venninnene pleier å fiske, gjorde Granheim en spennende oppdagelse.

– Vi sto på vår faste plass, og mellom alt søppelet som typisk ligger der fant vi en flaskepost, forteller hun til TV 2.

Flasken var helt intakt, og det var lett å se at det skjulte seg et papirark oppi den.

– Det var kjempespennende, og vi sto lenge og fantaserte om hva dette kunne være, sier hun.

I brevet sto det at flaskeposten ble sendt 21. juli 1993, altså for over 23 år siden, av Anne Nagelgaard Omenås fra Ulsteinvik i Møre og Romsdal. Flaskeposten er imidlertid kastet ut i Hjeltefjorden i Bergen, ikke så langt fra funnstedet.

– Det er ikke godt å si hvilken vei flaskeposten har tatt. Om den har tatt en lang omvei, eller om den bare har blitt liggende mellom bergene i alle de årene, undrer Granheim.

Etterlyst på Facebook

Granheim forsøkte å finne Omenås' telefonnummer, uten hell. Lenge glemte hun av hele flaskeposten, som ble liggende blant annet fiskeutstyr.

– Men her en dag kom jeg på den igjen, og tenkte at jeg fikk gjøre et nytt forsøk. Jeg skrev en status på Facebook og etterlyste avsenderen, forteller hun.

Avsenderens navn ble deretter tagget i Facebook-posten. Og få timer senere la Nagelgaard Omenås, som i dag er 35 år, igjen en kommentar.

Sendte som tolvåring

Omenås forteller at hun ble svært overrasket over å se brevet hun sendte for 23 år siden igjen.

Hun var bare 12 år gammel da hun sendte flaskeposten.

– Meldingen fra Lise-Mari kom som en hyggelig overraskelse, jeg hadde helt glemt at jeg sendte ut en flaskepost den gangen, sier hun til TV 2.

– Den kom seg jo ikke så langt avgårde, men det var likevel veldig kjekt å få respons fra Askøy nå, 23 år senere, sier hun.

Skal sende flaskepost med barna

Granheim forteller at hun har pratet med Omenås på Facebook, og fått forklart at 35-åringen nesten ikke kunne tro at noen hadde funnet brevet hennes.

Selv har Granheim aldri sendt flaskepost, men etter denne opplevelsen er hun klar for å prøve.

– Nå er det bestemt at dette skal gjøres med barna en dag!, sier hun.