10 låter du må HØRE FØR TRUMP BLIR PRESIDENT:

Slettemark: – Det tydeligste svaret på Bush-familiens krigføring

Vi tar et dypdykk i amerikansk kultur, og har snakket med eksperter på musikk og amerikansk politikk. I dag gir Asbjørn Slettemark deg TI LÅTER du må høre FØR Donald Trump blir USAs 45. president!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ikke siden borgerkrigen har USA vært mer splittet, og om få dager inntar Donald Trump Det hvite hus. Dette landet vi nordmenn enten elsker, eller elsker å hate, har vært gjennom den mest opprivende valgkampen i manns minne.

Asbjørn Slettemarks ti låter:

  1. American Idiot - Green Day
  2. War Pigs - Black Sabbath
  3. Killing In The Name - Rage Against The Machine
  4. Ohio - Crosby, Stills, Nash & Young
  5. Transgender Dysphoria Blues - Against Me!
  6. California Über Alles - Dead Kennedys
  7. Disposable Heroes - Metallica
  8. Fight The Power - Public Enemy
  9. Gravedigger - Architects
  10. Fuck Tha Police - NWA

Hør på Spotify!

Men hva er det egentlig med USA og amerikanerne? Gjennom musikken har USA mer enn noe annet land utenfor Norge satt sitt preg på oss alle gjennom generasjoner.

Oppgjør med krigshisserne

«American Idiot» markerte for alvor Green Days gjenoppstandelse som band. Tittelsangen er et bitende oppgjør med den politiske eliten, representert ved Bush-familien, og ulike negative sider ved det amerikanske samfunnet.

– Låten kommer fra en generasjon som har vokst opp med den første Irak-krigen, som "pappa Bush" satte i gang i '91, og som opplevde enda en Irak-krig, sier musikkjournalist Asbjørn Slettemark. – Låten er nok det tydeligste, klareste svaret på Bush-familiens krigføring som er laget.

– Politiske låter har hatt dårlige kår under en president som Barack Obama. Men dette kan fort endre seg med Donald Trump i det hvite hus, tror Slettemark.

Hvilke låter mener DU en bør høre FØR Donald Trump blir president? Lag din liste her!