Fotballryktene: – Dette kan bli Manchester Uniteds nye midtbanesjef

Og kampen om Alexis Sanchez er i gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ny uke og nye muligheter for å signere spillere.

Foreløpig har storklubbene forholdt seg rolig på overgangsmarkedet etter at vinduet åpnet 1. januar.

Men det kan endre seg denne uken.

En av de første klubbene som kan komme til å foreta seg noe på overgangsmarkedet er Manchester United. For Jose Mourinho må slanke stallen for å kjøpe nytt. Morgan Schneiderlin blir nok førstemann ut. Franskmannen var i Liverpool før helgen. Der var han gjennom en medisinsk test hos Everton. Ifølge Daily Mail gjenstår det bare nå at The Toffees legger litt ekstra på i overgangssummen, så er overgangen i boks.

Og da kan Mourinho ta frem sjekkheftet og hente den defensive midtbanespilleren Tiemoue Bakayoko fra Monaco. Manchester United-manageren er veldig svak for 22-åringen og ser på ham som en arvtaker for Michael Carrick som anker på midtbanen. Men både Manchester City og Chelsea vil ha et ord med i laget, skriver Daily Record.

AC Milan vil trolig komme med et bud på Memphis Depay, men nå skal Mourinho ha ombestemt seg og vil plutselig beholde nederlenderen. Fox Sports skriver at portugiseren nå ser at 22-åringen kan ha en fremtid på Old Trafford og han er usikker på om han vil la ham dra i januar.

At Chelsea benyttet en klausul i avtalen med Bournemouth til å hente tilbake Nathan Ake fra lån, var en strek i regningen for Cherries-manager Eddie Howe. Nå må han finne en erstatter for forsvarsspilleren. Ifølge Daily Star har han nå sett seg ut Liverpools Joe Gomez som mannen han vil ha. 19-åringen er tilbake etter langtidsskade og må nok regne med å vente en stund før han får tillit på A-laget av Jürgen Klopp. Skulle ikke Howe få ja fra Gomez, så vil han også gjøre et fremstøt for å få leie Mamadou Sakho.

Men han vil få kamp om Sakho. Galatasaray har lenge ytret ønske om å redde franskmannen bort fra kulden på Anfield. Og nå vurderer også Southampton å kaste seg inn i kampen. Etter at kaptein Jose Fonte gjorde det klart at han ønsker seg bort fra St. Mary's, så vil Claude Puel gjerne ha Sakho som makker til Virgil van Dijk i midtforsvaret sitt, skriver Daily Mirror.

Og om ikke det skulle være nok, så hevder Sky Sports at Liverpool er i samtaler med Sevilla om en permanent overgang for Sakho. Mens de øvrige klubbene ønsker å låne 26-åringen, så ser nå Klopp sitt snitt til å kvitte seg med midtstopperen for godt. Men Sevilla er ikke veldig interessert i å betale de rundt 230 millioner kronene som Liverpool verdsetter Sakho til.

Ifølge Torinos sportsdirektør Gianluca Petrachi skal Serie A-klubben ha takket nei til et bud på 585 millioner kroner fra Arsenal på Andrea Belotti. Det ville gjort 23-åringen til tidenes dyreste spiller for The Gunners. Men det var ikke nok, ifølge Petrachi. Men Arsenal-ledelsen avviser at de har kommet med noe bud. De hevder at de aldri har vært i kontakt med Torino angående Belotti, skriver Sky Sports.

Det kan se ut til å bli en skikkelig kamp om Alexis Sanchez til sommeren. Dersom chileneren ikke signerer en ny kontrakt med Arsenal, så vil nok The Gunners vurdere å selge ham dersom de får nok penger for ham. Og det kan det se ut til at de kan få. For nå skriver Maxifoot at Paris Saint-Germain vurderer et åpningsbud på 630 millioner kroner for 28-åringen.

Men det er ikke umulig at de må ut med mer. For det kan bli en budkamp om Sanchez. Atletico Madrid er i ferd med å innse at Antoine Griezmann forsvinner i sommer, og da trenger de en erstatter for franskmannen. Et salg av Griezmann vil generere godt med penger, og da kan de gi PSG kamp om Sanchez, melder Don Balon.

Manchester City kan være i ferd med å sikre seg Barcelonas Ivan Rakitic. Kroaten har vært lunken til å signere en ny kontrakt med Barca fordi klubben ikke ville lønne ham på nivå med Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar. I Manchester City er ikke penger noe problem, og Jutarnji List skriver at 28-åringen er svært nær en overgang til Premier League-klubben.

Pep Guardiola skal også ha innsett at Manchester City ikke har gode nok midtstoppere til å kjempe om Premier League-tittelen. Denne sesongen har han benyttet både Aleksander Kolarov og Bacary Sagna i midtforsvaret. Nå skriver Daily Mirror at City vil ta opp kontakten med Aymeric Laporte. City ønsket å hente franskmannen i sommer, men fikk da blankt avslag fra Athletic Bilbao i sine tilnærmelser.

Chelsea er i ferd med å sikre seg Swansea-spissen Fernando Llorente. Det vil bety enda mindre spilletid på en frustrert Michy Batshuayi. Men det kan løses veldig enkelt. For ifølge South Wales Evening Post så kan den belgiske landslagsspissen gå på lån til Swansea som en del av overgangen for Llorente.

Den nye Swansea-manageren Paul Clement ønsker å nå benytte seg av sine gode kontakter i Bayern München. Han jobbet som kjent som assistent for Carlo Ancelotti før han overtok i Swansea. Wales Online skriver at han ønsker å hente forsvarsspilleren Holger Badstuber til Liberty Stadium. Den skadeforfulgte 27-åringen er nå et stykke unna første-elleveren i Swansea og kan være interessert i å flytte på seg for å få førstelagsfotball.