BOLIGPRISER: Selv om boligprisene har økt kraftig i Norge de siste årene, bruker nordmenn totalt sett mindre på bolig enn våre naboland.
BOLIGPRISER: Selv om boligprisene har økt kraftig i Norge de siste årene, bruker nordmenn totalt sett mindre på bolig enn våre naboland. Foto: Aas, Erlend

Nordmenn bruker minst på bolig i Skandinavia

Nordmenn bruker mindre av inntekten vår på bolig enn våre naboland. I snitt går 17,6 prosent av husholdningenes inntekt til boligutgifter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til sammenligning må danskene ut med 24,5 prosent, ifølge en ny rapport fra analyseselskapet Oxford Research på oppdrag for den danske Erhvervstyrelsen, skriver Dagens Næringsliv.

– Prisene har steget masse, men likevel går en lav andel av nordmenns inntekter til bolig. Det er veldig interessant at det holder seg, sier samfunnsøkonom og boliganalytiker Mari O. Mamre i Ny Analyse.

Rapporten omfatter Norge, Danmark, Sverige, Tyskland og Nederland. Den viser blant annet at 63 prosent av norske boliger er selveierenheter, mens i Danmark og Sverige ligger andelen på henholdsvis 50 prosent og 39 prosent.

Kvadratmeterprisen for å leie og eie bolig er høyest i Norge, men høye inntekter og lave boligskatter bidrar til at bolig likevel spiser en mindre andel av totalen.

(NTB)