Sveriges «nye Zlatan» (17) debuterte på landslaget

Yngste debutant på over 100 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stortalentet Alexander Isak debuterte søndag for Sveriges landslag i fotball, som den yngste spiller på over 100 år.

AIK-spilleren er blitt omtalt som Sveriges «neste Zlatan». Han er allerede ønsket av en rekke europeiske storklubber. Real Madrid skal være en av dem.

Søndag ble han byttet inn i det 62. minutt av Sveriges ligalandslags 1-2-tap mot Elfenbenskysten i Abu Dhabi.

– Jeg er glad for å få det overstått. Det er gøy å være en av de yngste noensinne, sa Isak etter debuten, som han fikk i en alder av 17 år og 109 dager.

Se Alexander Isak herje for klubblaget i videovinduet øverst!

Vanskelig
– Det var vanskelig, for vi ble presset det meste av tiden. Elfenbenskysten har fantastisk gode spillere. De er i sesong og forbereder seg til et sluttspill. Vi er ikke så langt framme nå.

For to år siden vant Sveriges ligalandslag 2-0 over Elfenbenskysten i Abu Dhabi i januar, en måned før ivorianerne ble afrikamester. Svenskene greide ikke å gjenta bragden, selv om Janne Anderssons lag fikk ledelsen i gave. Wilfried Kanon løp ballen i eget mål.

Elfenbenskysten var best og sikret seieren med mål av Serge N'Guessan og Giovanni Sio, men for svenskene vil kampen huskes på grunn av Isaks debut.

Stolt
– Det er kjempestort. Jeg er stolt over å representere Sverige, sa unggutten til TV4.

Gunnar Peijel er fortsatt Sveriges yngste landslagsspiller. Han var 17 år og 72 dager gammel da han spilte mot Finland i 1911.

Sverige spiller en kamp til under treningsoppholdet i Abu Dhabi. Slovakia er motstander torsdag.

(©NTB)