DOLLARGLIS: Heidi Weng, Krista Pärmäkoski og Stina Nilsson jubler for sportslig Tour-suksess. De smiler nok også nok premiepengene blir overført på konto. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
DOLLARGLIS: Heidi Weng, Krista Pärmäkoski og Stina Nilsson jubler for sportslig Tour-suksess. De smiler nok også nok premiepengene blir overført på konto. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Foto: Giuseppe Cacace

Sjekk hvor mye skistjernene tjente i løpet av Tour de Ski

Russiske Sergej Ustjugov tjente over én million kroner på Tour-triumfen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er lønnsomt å vinne Tour de Ski. Førstemann over mål tar med seg 400 verdenscuppoeng, men også en solid slump penger.

Hele 90 000 sveitsiske franc utbetales til vinneren. I 2015 tilsvarte det litt i overkant av 800 000 kroner, men med en litt sterkere krone ble førstepremien for Heidi Weng på 756 000 kroner i år.

Sundby tjente mest av herrene
Underveis fikk løperne premiepenger for topp 3-plasseringer på enkeltetapper og penger for å ha ledertrøyen i Tour de Ski.

Vinneren av en egen sprintkonkurranse i Tour de Ski ble også belønnet. Weng kan glise bredest av de norske løperne etter Tour de Ski. Hun hadde den beste klatretiden opp monsterbakken, men det var også den eneste etappen hun vant.

Weng gikk inn 866 000 kroner i løpet av de sju konkurransedagene.

– Det tenker jeg ikke så mye på. Det er ikke akkurat derfor jeg driver meg langrenn, sier Weng til TV 2.

Krista Pärmäkoski tjente nest mest av kvinnene. Hun kunne ta med seg pene 446 000 kroner fra Touren. Stina Nilsson endte på 437 000 kroner, mens Ingvild Flugstad Østberg satt igjen med 206 000 kroner etter Touren.

Sundby tjente ikke like mye som Weng. Han stoppet på 521 000 kroner. Det er vel å merke uten at utøvernes private bonusavtaler er tatt med i regnestykket.

Russiske Sergej Ustjugov var den eneste utøveren som tjente over én million kroner i Tour de Ski. Fem etappeseirer, én 2. plass og seier sammenlagt og i sprint-konkurransen sørget for at han har nok penger til både champagne og kaviar etter sesongen.