Tidenes yngste Liverpool-mannskap klarte bare uavgjort mot Plymouth

Jürgen Klopps menn må ut i omkamp for sikre seg billett til FA Cupens fjerde runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - Plymouth 0-0:

Hele fem Premier League-klubber røk på hodet ut av FA Cupen lørdag.

Søndag gjestet Plymouth fra nivå fire Anfield, der Jürgen Klopps lag så langt er ubeseiret denne sesongen.

Plymouth skapte så å si ingenting borte mot de røde, men Liverpool klarte heller aldri å få den forløsende scoringen i den andre enden.

Daniel Sturridge ble byttet inn etter en time. Spissen forsøkte seg ved et par anledninger, uten at det ville seg for vertene. Dermed må Klopp & co ut i omkamp for å sikre avansement i cupen.

– Det er en stor dag, og det kommer til å bli enda mer spesielt i returoppgjøret. Dette var en stor anledning for oss, forteller Plymouth-spillerne Jervis og Carey ved kampslutt.

Liverpool-manager Klopp syntes ikke det var en frustrerende dag på Anfield.

– Det er ikke resultatet vi ønsket oss. Men dette er fotball. Vi startet veldig bra og gjorde det vi måtte gjøre. Vi mistet tempoet litt for tidlig og fant ikke de riktige spillerne til riktig tid. Dette laget kunne spilt mye bedre i dag, men det gjorde vi ikke. Nå skal jeg til Plymouth for første gang i livet, sier han.

– Hele Plymouth, og jeg vet ikke hvor stort Plymouth er, lå i boksen sin. Det handler ikke om tempo. Man må beholde roen, og det er en av de største utfordringene mot lavtliggende lag. Jo mer de tetter igjen, jo mindre har forskjellen på lagene å si. Slik er det. Dette er ikke noe problem. De er unge gutter, forteller Klopp.

Avblåst etter scoring
Liverpool-sjefen hadde tatt ut tidenes yngste lag, med en gjennomsnittsalder på 21 år 296 dager, til cupoppgjøret.

Etter 22 minutter fikk Liverpool-spiss Origi nettsus på sin første sjanse, men dommer Paul Tierney valgte å blåse imot belgieren etter at han brukte ulovlige midler mot Miller i duellen i forkant.

I det 33. minutt kom Ojo seg fri i gjestenes 16-meter med en lekker skuddfinte. Avslutningen til unggutten ble klarert til hjørnespark.

Til tross for 80 prosent ballinnhav og 8-0 i hjørnespark, klarte ikke Liverpool å bryte ned det lavtliggende forsvaret til gjestene fra sørkysten, og dermed så gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Se kampsammendraget i videovinduet øverst!

Jaktet seiersmålet
Sheyi Ojo og Ben Woodburn, som er tidenes yngste målscorer for Liverpool, var begge i startoppstillingen til Klopp.

Ti minutter ut i andreomgang fant Woodburn lagkameraten foran mål, men Ojo klarte ikke å presse headingen sin innenfor stengene.

Etter en time ble Daniel Sturridge byttet inn for Emre Can i jakten på ledermålet.

Målsniken var nære ved å gi Liverpool ledelsen like etterpå. En avslutning fra distanse gikk like utenfor stolpen til Plymouth-målvakt McCormick.

I det 65. minutt ble Craig Tenner byttet inn for gjestene. 22-åringen som herjet for Reading på Åstveit mot Bergens største talenter tilbake i 2008.

Gjestene gjorde livet surt for Liverpools angrepsrekke. Både Adam Lallana og Roberto Firmino ble satt inn som ekstra offensiv kraft.

Men det ville seg ikke for de helrøde, som nå må ut i omkamp mot League Two-klubben for å sikre seg billett til FA Cupens fjerde runde.

Slik stilte lagene:

Liverpool (4-3-3): Karius - Alexander-Arnold, Gomez, Leiva, Moreno - Stewart, Can, Ejaria - Ojo, Woodburn - Origi.

Plymouth (4-2-1-3): McCormick - Miller, Songo'o, Bradley, Purrington - Threlkeld, Fox - Carey - Jervis, Garita, Slew.

Les også: TV 2 har sikret seg FA Cup-rettighetene

Slik skaffer du deg tilgang!