DREPT: Olga Woltering og mannen Ralph skulle på cruise sammen da Olga brutalt ble skutt og drept.
DREPT: Olga Woltering og mannen Ralph skulle på cruise sammen da Olga brutalt ble skutt og drept. Foto: Facebook/Splash News

Skulle feire mannens 90-årsdag på cruise:

Olga (84) ble brutalt drept på flyplassen

Like før Olga (84) og Ralph Woltering (90) skulle reise på cruise booket de om flybillettene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere soldat i Irak, Esteban Santiago (26) drepte fredag fem personer på flyplassen Fort Lauderdale i Florida, USA.

Blant de som ble skutt er britiske Olga Woltering (84).

Endret billettene

Hun var på flyplassen sammen med ektemannen Ralph Woltering (90), og de to skulle reise videre på cruise for å feire mannen 90-årsdag, skriver The Telegraph.

Mens de ventet på bagasjen ble Olga skutt og drept foran øynene på ektemannen.

Ekteparet møttes under 2. verdenskrig og flyttet til USA for mange år siden. Nå bodde de sammen i Georgia og Olga etterlater seg fire barn og flere barnebarn.

Like før reisen skal ekteparet ha endret på avreisetidspunktet. På grunn av en varslet snøstorm i hjemstaten valgte de å reise til Florida én dag tidligere enn planlagt.

Ekteparet skal ha vært sammen da Olga ble et tilfeldig offer for gjerningsmannen, som skjøt rundt seg inne på flyplassen.

– Det er forferdelig. Vi er lamslått av sorg. Det var voldelig og så unødvendig, sier søsteren Hazel Roosa (82) til Telegraph.

I hjembyen var ekteparet aktive i lokalsamfunnet, blant annet i den lokale menigheten.

– Olga var et av de blideste, varmeste og mest dedikerte personene jeg har møtt. Dette er en grusom tragedie for alle her – spesielt fordi Olav var så elsket, sier prest i lokalsamfunnet, Fernando Molina-Restrepo.

Tilfeldig ofre

Shirley Timmons (70) ble også skutt og drept på flyplassen. Også hun var på reise med ektemannen, Steve (70), som ble alvorlig skadd i angrepet. Han skal ha blitt skutt i hodet og ligger nå på sykehus i Florida.

Ifølge L.A. Times hadde paret 51 års bryllupsdag om tre uker og skulle også feriere på cruise.

Terry Andres (62) kom fra Virginia Beach og var sammen med sin kone Ann da han ble skutt og drept av den tidligere soldaten. Andres jobbet som frivillig i det lokale brannvesenet og brukte fritiden på golf og tennis.

Det fjerde offeret, Michael Oehme (57) var også i Florida i forbindelse med en ferietur. Kona Kari var ved Michaels side da han ble skutt.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som er det femte offeret i skytetragedien.

Dukket opp hos FBI

Drapsmannen, Esteban Santiago (26) skal for én måned siden ha dukket opp på et FBI-kontor. Her skal han ha fortalt at han hørte stemmer i hodet, som ba ham slutte seg til IS.

Lokalt politi overførte ham så til et sykehus, hvor han ble underlagt en psykiatrisk evaluering, før han ble sluppet fri. Siden skal han ikke ha blitt fulgt opp.

Hans familie mener FBI burde ha klart å stoppe angrepet.

– FBI har feilet. Vi snakker ikke akkurat om noen anonyme som gjorde dette her. Myndighetene har vist om dette i månedsvis og de har evaluert ham lenge, men de gjorde ingenting, sier Bryan Santiago som er 26-åringens bror, til AP.