LER: Russland ler av USAs rapport, som beviser at landet var delaktig i å påvirke valgkampen i USA.
LER: Russland ler av USAs rapport, som beviser at landet var delaktig i å påvirke valgkampen i USA. Foto: Mikhail Klimentyev

Håner USAs hacker-rapport: – Takk for årets latter

En bølge av hån preger russiske reaksjoner på den amerikanske etterretningsrapporten der Russland anklages for å ha forsøkt å påvirke valgkampen i USA med hacking og falske nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spesielt på sosiale medier er tonen hånlig.

Sjefen for russisk rikskringkasting RT, Margarita Simonjan, takker i et Twitter-innlegg de amerikanske etterretningstjenestene for «årets latter».

Hun blir i rapporten utpekt som et propagandaverktøy for president Vladimir Putin. Selv journalisten Aleksej Kovalev, som ofte har kritisert Simonjan og RT, mener at USA overdriver TV-selskapets rolle.

«De er ikke deres erkefiende, Amerika. Slapp av», skriver han på Twitter.

I de delene av rapporten som ble offentliggjort fredag, anklager etterretningstjenestene CIA, FBI og NSA Putin for å ha gitt ordre om en «påvirkningskampanje» under det amerikanske presidentvalget.

– Det er vår vurdering at Russlands president Vladimir Putin ga ordre om inngripen i presidentvalgkampen i 2016. Russlands mål var å undergrave folks tillit til USAs demokratiske prosess og å sverte Clinton, ødelegge hennes valgbarhet og potensielle presidentskap, står det å lese i rapporten.

(©NTB)