IKKE FERDIG? Hillary Clinton tapte kampen om Det hvite hus, og mange lurer nå på hva Clinton skal gjøre videre.
IKKE FERDIG? Hillary Clinton tapte kampen om Det hvite hus, og mange lurer nå på hva Clinton skal gjøre videre. Foto: Jewel Samad/AFP

Ville spekulasjoner om Hillary Clinton vil bli New Yorks neste ordfører

Mange er nysgjerrige på hva Hillary Clinton skal gjøre i nærmeste fremtid. New York Post vil at Clinton skal regjere i Trumps hjemby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikanske medier har de siste dagene brukt spalteplass, ikke bare på den kommende presidenten Donald Trump (70), men også på Hillary Clinton (69).

Mange har trodd at tapet mot Trump 8. november var den siste spikeren i den politiske kista for Clinton, men det spekuleres nå i om livet i politikken ikke er helt over for den tidligere utenriksministeren.

Spørsmålet er om Hillary Clinton vil stille som kandidat for å bli New Yorks neste ordfører.

Sjef i Trumps hjemby?

På lederplass i avisen New York Post er det ikke tvil om at Clinton er en ønsket kandidat.

– Det er kanskje usannsynlig, men ideen har spredt seg de siste dagene. Og så langt har hun ikke avkreftet muligheten. For hva det er verdt, Clinton, vi vil mer enn gjerne seg deg bli ordfører. New York City trenger deg, skriver avisen.

Avisen skriver videre at de mener det ikke er noen andre enn Clinton som kan ta opp en eventuell kamp med nåværende ordfører Bill de Blasio under valget i november.

FÅR KAMP AV HILLARY? Nåværende ordførrer Bill de Blasio. 
FÅR KAMP AV HILLARY? Nåværende ordførrer Bill de Blasio.  Foto: Jamie Mccarthy

– Ingen annen demokrat vil eller kan utfordre ordfører de Blasio ved et gjenvalg. Men det er behov for at han utfordres, ja, behov for å erstattes, skriver avisen.

Hillary Clinton har foreløpig ikke gitt noen kommentarer om ryktene som har oppstått. Den anerkjente avisen New York Times skriver om den nærmest absurde situasjonen som vil kunne oppstå dersom Clinton skal regjere i byen som er ligger Donald Trumps hjerte nærmest.

– Fremfor alt vil det være tortur for Trump, som gladelig torturerer sine egne politiske fiender. Et par måneder etter hennes innsettelse vil hans navn på skyskraperne på Manhattan blekne mot hennes ansikt på plakatene i alle de fem bydelene, skriver politisk kommentator Frank Bruni.

Bill de Blasio er i dag er ordfører i New York City. Han vil trolig stille til gjenvalg, men spørsmålet er om Clinton i det hele tatt vil ta opp kampen med de Blasio.

Hodepine

Byen med 8,4 millioner innbyggere har aldri hatt en kvinnelig ordfører tidligere. Under presidentvalget fikk Clinton 79 prosent av stemmene i byen og hun anses for å være populær blant newyorkere.

Fra 2001 til 2009 var Clinton senator i New York.

CNN skriver at det nå er 51 prosent av byens innbyggere som er fornøyd med de Blasio, og at det er sjanse for at han kan bli slått av en annen demokrat.

Men politisk kommentator Errol Louis mener det er usannsynlig at Clinton vil stille.

– Det er trygt å anta at ingen med vettet i behold, som er kjent med politisk arbeid, uten videre ville tatt på seg hodepinen av å lede landets største by av politiske grunner, skriver CNN-kommentatoren.