Oslo  20170107.
Vif Hockey- Frisk Asker 1-4
Vålerengas kamp mot Frisk Asker er  den siste ishockey kampen på Jordal Amfi.
Vålerenga spillerene tok avskjed med Vif-klanen på Jordal lørdag kveld.
Oslo 20170107. Vif Hockey- Frisk Asker 1-4 Vålerengas kamp mot Frisk Asker er den siste ishockey kampen på Jordal Amfi. Vålerenga spillerene tok avskjed med Vif-klanen på Jordal lørdag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Vålerenga tapte 2-5 mot Frisk Asker i eliteserien i ishockey lørdag, i den aller siste kampen i Jordal Amfi før arenaen rives.

– Du får en klump i halsen. Det er fullt her, og vi kunne sikkert fylt hallen to-tre ganger til. Så stor interesse har det vært. Det er mange som har vært på Jordal i mange år, og det er mye følelser, sier VIF-trener Roy Johansen til TV 2.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad var på gråten da kampen var over.

– Da var det farvel, da var det farvel med gamle Jordal amfi, det er en utrolig merkelig følelse man sitter igjen med, sier en gråtkvalt Wikestad.

Sportslig sett måtte Vålerenga-supporterne gå skuffet hjem fra gamle Jordal Amfi for siste gang før den nye arenaen etter planen skal stå klar i september 2018.

Men etter kamp ble det en rørende og verdig avslutning. Da Vålerenga kjerke ble spilt etter kampslutt var det mange som var rørt, både på tribunen og ute på isen.

Frisk-fest
Anders Bastiansen sendte gjestene fra Asker i føringen tre minutter ut i første periode, og scoringer av Vinny Saponari (2) og Mikkel Christiansen i midtperioden sørget for at kampen i realiteten var avgjort før tredje og siste periode.

Hjemmelaget presset på for en redusering i hele midtperioden, men Frisk Asker-målvakt Nicklas Dahlberg var i det umulige hjørnet og stoppet sjanse etter sjanse til stor frustrasjon for et fullsatt Jordal.

I tredje og siste periode reduserte Martin Ylven til både 1-4 og 2-4, men Frisk Askers Ryan Hayes satte den endelige spikeren i Vålerenga-kista med sin 5-2-scoring tre minutter før slutt.

Neste hjemmekamp spiller Vålerenga i Furuset Forum.

Stavanger slo tilbake
Stavanger vant 2-0 hjemme mot Manglerud Star og slo raskt tilbake etter det forsmedelige tapet mot Frisk Asker i forrige serierunde.

Dermed trygget laget sin ledelse på toppen av tabellen i eliteserien. Etter 32 spilte kamper har Oilers 74 poeng, ni flere enn Lørenskog på annenplass.

Mot MS var det målløst fram til midtperioden da hardhausen Tommy Kristiansen satte inn den forløsende 1-0-scoringen. Like etter doblet Dan Kissel til 2-0 og sørget tomålsledelse inn i den siste og avgjørende perioden.

Tapet gjør at Manglerud blir liggende nest sist i eliteserien med sine 35 poeng. Det er åtte poeng opp til Stjernen på åttendeplass.

Lørenskog slo Storhamar
Tabelltoer Lørenskog sørget for at laget ikke tapte terreng til Stavanger med 1-0-seier mot Storhamar.

Jason Krog ble matchvinner for vertene med sin scoring knappe fire minutter ut i den første perioden. Resultatet gjør at Storhamar blir liggende på femteplass med sine 48 poeng.

Sparta Sarpsborg hadde få problemer med å feie Kongsvinger av egen is og ga seg ikke før det sto 6-1 på måltavla i Kongsvinger.

Kongsvinger ligger sist i eliteserien med fattige fem poeng, mens Sparta Sarpsborg er på sjuendeplass.