VANT: Novak Djokovic med trofeet sitt.
VANT: Novak Djokovic med trofeet sitt. Foto: Naseem Zeitoon

Djokovic stoppet Murrays seiersrekke

Vant Qatar Open.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Novak Djokovic slo Andy Murray i tre sett i finalen i Qatar Open og revansjerte seg etter at skotten før jul skjøv ham ned fra toppen av verdensrankingen.

Serberen måtte gi fra seg posisjonen som verdensener i tennis da han opplevde motivasjons- og formsvikt i fjor høst. Samtidig radet Murray opp seirer.

Seiersrekken til Murray nådde 28 kamper før Djokovic stoppet den lørdag. Seierssifrene ble 6-3, 5-7, 6-4.

– Definitivt en av de beste måtene å innlede året, sa Djokovic.

– Jeg hadde noen matchballer i 2. sett, men han vendte det, og jeg tenkte "wow", jeg håper jeg ikke får det nå.

– Vet aldri med Andy
Djokovic misbrukte tre matchballer i egen serve på stillingen 5-4 i 2. sett, men Murray kjempet i kjent stil og tvang fram et tredje og avgjørende sett. Der skaffet Djokovic seg et overtak han ikke ga fra seg.

Det gjorde han selv om han en stund så ut til å være ille ute. Murray var i støtet etter å ha avgjort 2. sett og hadde bruddballer på 3-2. Djokovic så på sin side ut til å være hemmet av skade, men han avverget bruddballene og brøt selv blankt til 4-3.

– Man vet aldri med Andy. Han er aldri slått før siste ball er spilt, sa Djokovic etter å ha slått skotten for 25. gang på 36 forsøk.

Igjen skulle Djokovic serve hjem kampen på 5-4. Historien så ut til å skulle gjenta seg da Murray vant de to første ballene og ledet 30-0, men Djokovic svarte med fire strake poeng som ga ham årets første triumf.

Dermed fikk han en god start på oppkjøringen til Australian Open, som er årets første Grand Slam-turnering.

Tre tsjekkiske vinnere
Det ble kåret tre andre turneringsvinnere lørdag. Karolína Plísková fra Tsjekkia vant WTA-turneringen i Brisbane med 6-0, 6-3 over Alizé Cornet i finalen, mens Katerina Siniakova sørget for tsjekkisk seier også i Shenzhen i Kina. Hun slo Alison Riske i finalen.

Lauren Davis fra USA vant en mindre WTA-turnering i Auckland.

ATP-turneringene i Chennai og Brisbane avgjøres først søndag. I Chennai, der Casper Ruud ble slått ut i 1. runde, møtes Roberto Bautista-Agut og Danil Medvedev i finalen. I Brisbane spiller Kei Nishikori mot Grigor Dimitrov.

(©NTB)