Giroud reddet Arsenal: – Superspissen er i superform!

Olivier Giroud ble matchvinner da Arsenal slet seg videre i FA-cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Preston – Arsenal 1-2:

Arsene Wenger har vunnet FA-cupen seks ganger i løpet av sin karriere som Arsenal-manager.

Det første FA-cuptroféet kom i 1998, og nå har Wenger startet ferden mot nok en finale på Wembley.

Arsenal fikk imidlertid trøbbel i åpningsminuttene i lørdagens oppgjør mot Preston på Deepdale, men klarte å snu kampen.

Callum Robinson sendte Preston i ledelsen allerede etter sju minutter, men scoringer av Aaron Ramsey og formsspilleren Olivier Giroud sørget for at Arsenal vant 2-1.

– Det var superspissen i superform som avgjorde igjen for Arsenal. Igjen stjeler franskmannen overskriftene. Ingenting stopper Giroud om dagen. Han scoret igjen for Arsenal, i en kamp der ingenting fungerte for Wengers menn i 1. omgang, sa TV 2-kommentator Jørgen Klem.

Arsenals første målscorer Aaron Ramsey var misfornøyd etter kampen.

– Det ble en virkelig tøff førsteomgang. Jeg har spilt i Championship og vet hvor vanskelig kampene der er. Vi må starte kampene bedre og gjøre jobben lettere for oss. Vi viste karakter da vi kom tilbake, men vi må bli bedre i starten av kampene, sukket han, ifølge BBC.

Sjokk-åpning!
Preston sjokkerte Arsenal og tok ledelsen allerede etter sju minutter. Callum Robinson lurte inn 1-0-ledelse, og skapte en elektrisk stemning på Deepdale.

– For en forrykende åpning! Arsenal-spillerne trodde knapt nok det se så. Robinson satte fyr på Deepdale, og på sidelinjen ristet Wenger oppgitt på hodet, sa TV 2-kommentator Jørgen Klem etter Prestons sjokkledelse.

Etter 21 minutters spill var Preston nære 2-0-ledelse. Målscorer Robinson fikk stå helt alene i feltet, men dessverre for Championship-klubben gikk ballen rett på Arsenals stopper Mustafi.

– Burde ha ledet 3-0!
Noen minutter senere fant Robinson Hugill i feltet. Preston-spilleren bommet imidlertid på ballen foran åpent mål.

– Arsenal var svært heldige som ikke lå under 0-3 etter de første 25 minuttene med tanke på de store mulighetene Preston har hatt, fastslo Jørgen Klem.

I det. 33 minutt fikk Olivier Giroud en kjempesjanse til å sette inn 1-1 for Arsenal etter Prestons sjansesløseri. Men i god posisjon innenfor 16-meteren og alene med keeper bommet franskmannen fullstendig med avslutningen.

Fem minutter før pause fikk Preston ballen i nettet igjen. Dommeren annullerte på grunn av angrep på keeper.

Robinsons scoring sørget likevel for at Preston kunne gå til pause med en smått sensasjonell 1-0-ledelse.

– At Arsenal skulle ligge under ved pause var det ingen som skulle tro. Men Preston var det klart beste laget og burde ha ledet med to eller tre mål, slo Klem fast i pausen.

Svarte etter 50 sekunder av 2. omgang
Etter sidebyttet måtte Arsenal ta tak i kampen og komme seg mer fremover på banen.

Og det tok Arsenal bare 50 sekunder av andreomgang før utligningsmålet satt. Aaron Ramsey fikk perfekt treff med et skudd utenfor 16-meteren, og plasserte vakkert inn 1-1-scoringen for Arsenal.

Kvartetet før slutt fikk Olivier Giroud ballen i mål, men dommeren annullerte korrekt for offside.

Åtte minutter før slutt gjorde Danny Welbeck comeback for Arsenal etter åtte måneder på sidelinjen med skade. Han kom inn for Alex Chamberlain.

Ett minutt før slutt avgjorde Arsenal kampen og unngikk dermed omkamp. formspilleren Olivier Giroud dukket opp og scoret det avgjørende 2-1-målet.

Wenger hvilte stjernene
Arsenal hvilte megastjernene Alexis Sanchez og Mesut Özil i FA-cupen.

Sistnevnte slet dessuten med sykdom før kampen, og Arsene Wenger tok ingen sjanser med stjernene som fremdeles ikke har forlenget kontrakten med Arsenal.

David Ospina fikk sjansen i mål, mens Lucas Perez startet på topp sammen med formsspilleren Olivier Giroud.

Slik startet lagene:

Preston: Maxwell, Vermijl, Clarke, Huntington, Cunningham, Gallagher, Pearson, Johnson, McGeady, Robinson, Hugill

Arsenal: Ospina, Maitland-Niles, Mustafi, Gabriel, Monreal, Xhaka, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Iwobi, Lucas, Giroud