Nigeria-svindlere som forsøkte å lure mannen brukte bilder av TV-stjernen Kim Kardashian.
Nigeria-svindlere som forsøkte å lure mannen brukte bilder av TV-stjernen Kim Kardashian. Foto: Chris Pizzello

Mann utsatt for Nigeria-svindel av falsk Kim Kardashian – lurte til seg 30 millioner kroner

En mann i 50-årene fra Horten trodde han hadde truffet kvinnen i sitt liv på en datingside. Men kvinnen på bildet viste seg å være Kim Kardashian. Nå er han dømt for å ha svindlet til seg 30 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen fikk kontakt med kvinnen på nettdatingstedet match.com og ble lurt til å sende den vakre kvinnen betydelige pengebeløp, melder NRK.

Kvinnen sendte mannen flere bilder av seg selv, men politiets etterforskning avslørte at bildene var av den amerikanske realitystjernen Kim Kardashian.

«Det fremstår som helt usannsynlig at Kim Kardashian skulle ha registrert en profil på match.com under falskt navn og bostedsland», heter det i dommen fra Sandefjord tingrett.

Tingretten mener framgangsmåten som kvinnen brukte, er såkalt Nigeria-svindel. Hun ba om penger til å betale avgifter før hun kunne motta en større arv.

Gjennom flere år har mannen overført penger til 33 utenlandske mottakere. Retten mener mannen selv trodde at han drev et seriøst forretningsprosjekt i Asia. For å finansiere dette, er han nå dømt for selv å ha svindlet sju venner og bekjente for til sammen over 30 millioner kroner. Han har fått en straff på tre års fengsel og må betale en erstatning på 9 millioner kroner.

(©NTB)