HELSPREKK; Ingvild Flugstad Østberg mistet muligheten i Tour-sammendraget etter en svak 10-kilometer i Val di Fiemme. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HELSPREKK; Ingvild Flugstad Østberg mistet muligheten i Tour-sammendraget etter en svak 10-kilometer i Val di Fiemme. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Østberg: – Jeg hadde destruktive tanker

Ingvild Flugstad Østberg trengte lang tid for å fordøye skuffelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingvild Flugstad Østberg fikk det svært tungt utover på kvinnenes 10-kilometer i Val di Fiemme. Dårlige ski gjorde jobben håpløs for Østberg, som til slutt kom i mål på en 18. plass, over ett minutt bak vinneren.

Sammenlagt er hun nå hele ett minutt og 23 sekunder bak svenske Stina Nilsson.

Etter etappen brukte Østberg lang tid i teltet hvor utøverne bytter klær. Da så hun svart på situasjonen.

– Det er ikke gode tanker som er de første som dukker opp i teltet. Det er destruktive tanker. Jeg er forbannet på hele følelsen og dagen. I tillegg er det en Tour. Da blir man så skuffet og lei seg når man hadde håpet å kjempe om en pallplass sammenlagt og skjønner at det ryker, sier hun.

– Rævva til å smøre ski selv
I motsetning til Weng ville hun ikke legge skylden på dårlige ski, selv om tv-bildene viste at skiene var hovedproblemet.

– Jeg skal ikke skylde på skiene, men det er i hvert fall kjedelig at løpet i dag blir som det blir. Jeg hadde lyst å være med å kjempe om pallen sammenlagt, men det ryker. Det er litt tungt akkurat nå. Det har vel hendt at jeg har hatt bedre ski, men når løpet starter så får jeg ikke gjort noe med det. Da handler det bare om å komme seg til mål med minst mulig skade. Men det ble stygge tall der etter hvert. Det er tungt akkurat nå, sier hun.

Hun vil ikke gå med på at hun kunne smurt bedre ski selv.

– Jeg er rævva til å smøre ski selv, så skal ikke klage på de som gjør dette for meg. Men det er tungt akkurat nå med tanke på morgendagen, sier hun.

– Dobbel skuffelse
Det begynte bra for Østberg, som hang med helt i teten på den første runden.

– Jeg følte meg egentlig bra i starten, men etter hvert følte jeg med tyngre. Det baller jo på seg. Det var denne etappen jeg hadde gledet meg mest til i hele Touren, så det er dobbel skuffelse nå, forteller hun.