Sogndal  20161023.
Eliteserien fotball 2016: Sogndal - Strømsgodset. Eliteseriekampen i fotball på Fosshaugane Campus. Sogndals Gilbert Koomson i duell med Strømsgodsets Mohammed Abu.
Foto: Christian Blom / NTB scanpix
Sogndal 20161023. Eliteserien fotball 2016: Sogndal - Strømsgodset. Eliteseriekampen i fotball på Fosshaugane Campus. Sogndals Gilbert Koomson i duell med Strømsgodsets Mohammed Abu. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Foto: Blom, Christian

Eliteseriens assistkonge på vei til amerikansk fotball

Gilbert Komsoon går fra Sogndal til Colorado Rapids.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sogndals ghanesiske landslagsspiller Gilbert Komsoon (22) er på vei til Major League Soccer-klubben Colorado Rapids. Etter det TV 2 erfarer er klubbene enige om en overgangssum.

Sogndal vil få 600 000 dollar pluss bonus for sin ghanesiske stjerne. Det vil si at Sogndal vil få rundt fem millioner kroner for Komsoon.

Assistkonge
Sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo, har ikke besvart TV 2 Sportens henvendelser.

22-åringen hadde en svært god sesong for Sogndal i 2016, og leverte tre mål og ti målgivende.

Ingen i Tippeligaen hadde flere målgivende enn det. Nærmest var Rosenborgs Jonas Svensson, som hadde ni.

Landslagsspiller
Komsoon debutert også på det ghanesiske landslaget i fjor, men er ikke en del av landslagssjef Avram Grants tropp til Afrikamesterskapet.

– Grant føler at jeg ikke er i form til å være i troppen hans nå. Jeg vil jobbe hardt og jeg er optimistisk med tanke på å bli tatt ut neste gang, sa han til Football Ghana for noen dager siden.

Han tror på stor suksess for de som faktisk er tatt ut.

– Troppen som er tatt ut har mye kvalitet, og jeg er ikke i tvil om at de vil gjøre landet stolt ved å hente hjem trofeet, sier Komsoon.

Sogndal signerte midtbanespiller
Lørdag ble det også klart at Eirik Schulze går fra Sandnes Ulf og 1. divisjon til Sogndal og Eliteserien. 24-åringen har signert en treårskontrakt med klubben fra saftbygda. Det skriver Sogndal på sin hjemmeside .

– Vi er veldig glade for å få Eirik til Fosshaugane. Han er en løpssterk og hardtarbeidende midtbanespiller som er ung og har ambisjoner, sier sportslig leder Håvard Flo.

24-åringen kommer fra Mandal og er midtbanespiller. Han starter karrieren i Mandalskameratene, før han i 2012 gikk til Viking. Der fikk han tre kamper i eliteserien, før han gikk videre til Strømmen. Forrige sesong spilte sørlendingen for Sandnes Ulf, hvor han noterte seg for tre scoringer på 31 kamper.

– Jeg kommer hit for å etablere meg som eliteseriespiller. Jeg har ambisjoner om å spille meg inn på laget, sier Schulze.

– Eirik er en fin type, snill utenfor banen, men en terrier i kamp. Han vil gå fint inn i den gruppa vi har her nå, påpeker Flo.

(©NTB/TV 2 Sporten)