Weng slakter skiene etter Tour de Ski-blemme

Heidi Weng skylder på dårlige ski etter å ha mistet sammenlagtledelsen til Stina Nilsson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble en dramatisk start på kvinnenes 10 km fellesstart i Tour de Ski i Val di Fiemme lørdag.

Charlotte Kalla og Krista Pärmäkoski deiset i bakken allerede etter drøye halvannen kilometeren.

Det kostet å jobbe seg inn igjen for finnen som ligger på en 4. plass i sammendraget,

Ingvild Flugstad Østberg hadde lovet å smelle til for å sikre seg et så stort forsprang som mulig på konkurrentene før den knallharde sisteetappen søndag.

Men Flugstad Østberg så ut til å ha verken en god dag eller gode ski, og mistet etter hvert helt kontakt med tetgruppen.

– Det ser ut som det er noen kropper som ikke henger helt med her, konstaterte landlagssjef Vidar Løfshus til NRK underveis.

Også sammenlagtfavoritt Heidi Weng så ut til å ha svært glatte ski, men klarte likevel å klamre seg fast i teten lenge.

– Det er kjempekjedelig. Nå har det skjedd altfor mange ganger. Hadde det vært et vanlig verdenscuprenn så hadde det ikke vært så ille, men nå skjedde det under OL, i Falun og i Canada i fjor, så er det sånn at jeg snart gir opp, sier Weng til TV 2.

– Hvordan er det mulig?

– Det sier jeg og. Jeg kjempet så lenge jeg klarte og det holdt nesten helt inn, men det ble likevel noen sekunder, sier Weng.

Sprinteksperten Stina Nilsson viste nok en gang styrke i avslutningen og stakk av med seieren foran Anne Kyllönen og Kalla, 17,5 sekunder foran Weng og over minuttet foran Flugstad Østberg.

Nilsson tar dermed tilbake sammenlagtledelsen i touren med 19 sekunder ned til Weng før den siste og avgjørende etappen opp alpinbakken i Val di Fiemme søndag.

– Det blir sikkert dårlige ski i morgen også. Jeg vet ikke hvordan det blir. Jeg får prøve å gå for seier, men akkurat nå vet jeg ikke helt. Nå er jeg bare skuffet, for jeg følte meg veldig frisk i dag. Men vi klarer ikke å holde følge med så gode løpere når utstyret ikke holder. Vanligvis har vi gode ski og teamet gjør en kjempejobb, men for min del begynner jeg å bli litt lei, sier Weng.

Har du fått med deg disse klippene?