TIL FINALE: Johannes Høsflot Klæbo viste VM-form i Lahti. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TIL FINALE: Johannes Høsflot Klæbo viste VM-form i Lahti. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

Klæbo og Bjørnestad Skar nærmer seg sprintplass i Lahti-VM

Tok seg til finalen i viktig kvalifiseringsrenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter sprengkulde i Lahti fredag måtte sprinten i Skandinavisk Cup utsettes til lørdag.

En rekke av verdens beste sprintere stilte til start i det viktige kvalifiseringsrennet til VM, som avholdes i nettopp Lahti.

Langrennsledelsen signaliserte på forhånd at det var viktig å prestere i dagens konkurranse. Petter Northug er allerede kvalifisert for VM ettersom han er regjerende verdensmester i sprint. Resten kjemper om fire plasser.

– Det blir som en liten generalprøve å regne for det som skal skje senere i vinter, uttalte landslagssjef Vidar Løfshus.

Til slutt kunne svenske Oskar Svensson juble for seier i sprinten. Han vant foran Karl-Johan Westberg og Sindre Bjørnestad Skar. Sondre Turvoll Fossli ble nummer fire, mens langrennskometen Johannes Høsflot Klæbo ble nummer fem.

– Jeg vil jo alltid vinne, men svenskene var bedre enn meg. De fikk en luke i den siste bakken som jeg aldri klarte å tette. Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg ble beste norske, og jeg hadde en jevn god dag. Målet mitt er VM-plass i Lahti og jeg føler at jeg har gjort noen gode renn i årets sesong, sier Bjørnestad Skar.

Før sprinten lå det betydelig press på skuldrene til Eirik Brandsdal, Tomas Northug og Sondre Turvoll Fossli, som så langt i sesongen ikke har vist VM-form.

For Brandsdal og Northug endte det med kvartfinale-exit. Brandsdal ble siste i sitt heat, mens Northug endte på 3. plass i sitt kvartfinaleheat.

– Tomas gjorde alt rett i sitt kvartfinaleheat, men kommer ikke opp på bakskiene til svenskene ned siste bakken til stadion. Dermed blir det tungt på oppløpet, sier trener Stig Rune Kveen til Northug-TV.

– Jeg hadde litt dårlig gli, så jeg burde nok tatt 2. posisjon ned den siste bakken. Men sånn er det. Da er det bare å komme seg hjem, sier Tomas Northug.

Fossli tok seg til finale, der han blant andre møtte Sindre Bjørnestad Skar og Johannes Høsflot Klæbo. Ingen av de norske maktet å gjøre noe med den svenske duoen Svensson og Westberg.

Bjørnestad Skar var på pallen i sprintrennet i Davos før jul. Da endte Finn Hågen Krogh på 2. plass. Duoen har svært gode muligheter for å gå VM-sprinten. Også Emil Iversen er en sterk kandidat til sprinten. Iversen vant prøve-VM i sprint i Lahti i fjor foran Krogh og Northug.

Hanna Falk vant kvinneklassen foran Anna Dyvik og Marthe Kristoffersen.