HADDE ENGLEVAKT: Steve Frappier kom fra massakren på flyplassen i Fort Lauderdale med livet i behold. Kula ble stoppet av laptopen. 
HADDE ENGLEVAKT: Steve Frappier kom fra massakren på flyplassen i Fort Lauderdale med livet i behold. Kula ble stoppet av laptopen.  Foto: Foto: Privat / FACEBOOK

Flyplass-massakren i florida:

Steve mirakuløst reddet av laptopen

Steve Frappier hadde flaks som overlevde da eks-soldaten Esteban Santiago (26) drepte fem personer på den internasjonale flyplassen i Fort Laudalerdale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg landet nettopp i Fort Lauderdale. En mann med våpen begynte å skyte ved bagasjebåndet, skrev Steve Frappier på Facebook kort tid etter hendelsen, ifølge New York Post.

Det var 26 år gamle Esteban Santiago, en tidligere soldat som har tjenestegjort i Irak, som løsnet skuddene. Han kom med et fly fra Alaska, via Minneapolis.

Etter landing skal han gått inn på toalettet, tatt frem et våpen som lå i hans innsjekkede bagasje og så begynte han å skyte vilt rundt seg ved bagasjebåndet.

Han drepte fem og skadet minst åtte personer før han gikk tom for ammunisjon. Gjerningsmannen la seg ned på gulvet med armene og beina ut til siden før han ble pågrepet av politiet.

Reddet av laptopen

Steve Frappier kunne selv ha blitt drept, men ble trolig reddet av laptopen han hadde i ryggsekken sin. Overfor CNN beskriver Frappier de dramatiske minuttene:

– Jeg hev meg ned på gulvet med sekken på ryggen da gjerningsmannen skjøt i min retning. Det var masse mennesker rundt meg. Plutselig kjente jeg at noe traff meg i ryggen, men jeg trodde først det var bagasje eller noe annet som falt over meg, forteller han.

Men det var det ikke. Da gjerningsmannen var pågrepet og Frappier kom seg i trygghet, sjekket han sekken.

Har tatt ut kula

Da han så sin ødelagte laptop, forsto Atlanta-mannen hva som hadde skjedd. Ei kule hadde truffet Macbooken.

– Det reddet livet mitt. Den kula hadde gått inn i ryggen min om ikke det hadde vært for laptopen, sier Frappier.

Macbooken er gitt til FBIs etterforskere som ifølge CNN har funnet kula inne i laptopen.

Gjerningsmannen, Esteban Santiago (26), blir trolig fremstilt for fengsling på mandag. Etter massakren ble han avhørt i flere timer, men politiet kjenner foreløpig ikke til motivet for ugjerningen.

Fikk behandling

Broren til Santiago sier at den mistenkte fikk psykiatrisk behandling mens han bodde i Alaska.

Ifølge CNN skal Santiago ha dukket opp på det føderale politiets kontor i Anchorage i Alaska. Der skal han ha fortalt FBI at han hørte stemmer som ba ham slutte seg til ekstremistgruppen IS.

FBI-etterforsker George L. Piro har opplyst at mannen ble avhørt i Alaska, og at lokalt politi overførte ham til et sykehus, hvor han ble underlagt en psykiatrisk evaluering.

Piro kjenner ikke til om det ble undersøkt om 26-åringen hadde våpen og om det ble gjort noe for å ta fra ham disse.