Fotballryktene: – Kinesisk fotball lokker denne kvartetten med fantasilønn

Mens europeiske storklubber kjemper om Liverpool-utskudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Premier League har tatt seg en pause og FA-Cupen står på trappene.

Manchester City tok seg greit av West Ham fredag, og lørdag skal både Manchester United og Arsenal i aksjon, mens Liverpool, Chelsea og Tottenham skal forsøke seg på tilsynelatende overkommelig motstand søndag.

I påvente av godbitene tar vi en titt på noen av lørdagens saftigste fotballrykter!

Etter en litt seig start på sesongen, er Dele Alli igjen tilbake på nivået han viste flere ganger forrige sesong. Det har naturligvis vekket interesse hos storklubber i Europa. Men det er er ikke bare de store Europeiske ligaene pengene sitter løst.

Chinese Super League har den siste tiden slått seg opp som en reell konkurrent på markedet for blant annet storklubber i Premier League, La Liga og Serie A. Oscar, John Obi Mikel, Carlos Tevez og Ezequiel Lavezzi har i tur og orden forsvunnet østover for å fylle pengesekken.

Skal man tro Daily Mirror har den styrtrike fotballigaen nå bestemt seg for at det er på tide med en ordentlig engelsk stjerne i sine rekker, og det er ikke småpenger det lokkes med. Kineserne har sett seg ut en kvintett bestående av Alli, Harry Kane, Daniel Sturridge og Ross Barkley og lokker med over 8 millioner kroner i ukelønn om en av dem skulle bestemme seg for å ta turen. En lønn som til og med får verdens beste fotballspiller Tevez' lønn til å se beskjeden ut.

Arsène Wenger kommer ikke til å finne frem spanderbuksene i januar. The Sun forteller lørdag at franskmannen ikke har planer om å bruke penger på overganger denne måneden, men heller bruke ressurser på å få stjerner som Alexis Sànchez, Mesut Özil og Olivier Giroud til å forlenge sine opphold på Emirates.

Morgan Schneiderlin virker stadig nærmere en overgang til Everton. Flere britiske aviser meldte fredag at franskmannen var på plass på Finch Farm for å gjennomgå den medisinske testen. Manchester United og Everton er imidlertid ikke helt enige om summen de blå skal betale for midtbaneankeret. Ed Woodward ønsker seg 230 millioner kroner for å la Schneiderlin gå, mens Everton ennå ikke har vært villig til å tilby mer en drøye 200 millioner. Franskmannen selv er klar på at han ønsket et klubbytte, så det er forventet at klubbene blir enige i nær fremtid.

Moussa Dembélé har tidvis herjet for Celtic denne sesongen, noe blant andre hardt pressede Slaven Bilic i West Ham har bitt seg merke i. Men ifølge Daily Mail hopper ikke franskmannen akkurat i taket av nyheten om at The Hammers ønsker hans tjenester allerede i januar. Den britiske avisen melder at 20-åringen ønsker å bli værende i Glasgow minst frem til sommeren for å fortsette den gode utviklingen han har hatt under Brendan Rodgers.

Southamptons stopperbauta og EM-vinner José Fonte har i en periode blitt linket til Manchester United. Om portugiseren skulle forsvinne til Drømmenes Teater har Claude Puel sett seg ut landsmann og urokråke Mamadou Sakho som mannen som skal sørge for at Virgil van Dijk fortsatt har en habil stoppermakker på St. Mary's.

Daily Star skriver imidlertid at også Galatasaray, Inter Milan og AC Milan ønsker seg 26-åringens tjenester og er villige til å avlaste Liverpool og Jürgen Klopp, som ikke ser ut til å ha noen som helst planer om å slippe den tidligere Paris Saint-Germain-kapteinen løs på Anfield-gresset.