Dramatisk hundredelskamp mellom Hirscher og Pinturault

Hirschers monsteromgang var ikke nok til å stjele seieren fra Pinturault.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henrik Kristoffersen mistet pallen med 7 hundredeler i verdenscuprennet i storslalåm i Adelboden lørdag.

Marcel Hirscher klinte til med en fantastisk 2. omgang, men det var akkurat ikke nok til å hindre Alexis Pinturault fra å bli tidenes mestvinnende franske alpinist.

Både Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Haugen lå godt an etter den første omgangen, men maktet ikke å hamle opp med de aller beste.

Den norske duoen lå på 4.- og 5. plass etter 1. omgang.

– Jeg gjør ingen store feil. Kjører bra og angriper hele veien, men merker helsen ikke er helt med. Det handler om å ville mye, for alle blir slitne, sa Haugen til TV 2 etter 1. omgang.

I 2. omgang viste Haugen akkurat den viljen han snakket om, men dessverre ble det litt for mye og like før mål mistet 29-åringen kontrollen på skiene et lite øyeblikk.

Det var nok til å ødelegge hele løpet og Bærum-gutten endte til slutt på en 11. plass.

Alexis Pinturault var i en egen klasse i 1. omgang og ledet med over halvsekundet på østerrikske Philipp Schörghofer og Marcel Hirscher. I 2. omgang viste Hirscher hvorfor han leder slalåmcupen sammenlagt og la et voldsomt press på sin franske konkurrent.

Men Pinturault fulge opp den gode 1. omgangen og sikret seieren med fire ørsmå hundredeler i den sveitsiske bakken. Schörghofer tok tredjeplass, 1,94 sekunder bak den historiske franskmannen.

Aleksander Aamodt Kilde gikk ikke videre til 2. omgang etter å ha kjørt ut midtveis i bakken i 1., mens Kjetil Jansrud måtte ta til takke med en 22. plass.

Øvrige norske var plasseringer ble Bjørnar Neteland og Rasmus Windingstad på henholdsvis 17. og 22. plass.