VANT: Wenche Andersen tok hjem den prestisjetunge fredag kveld.
VANT: Wenche Andersen tok hjem den prestisjetunge fredag kveld. Foto: Severin Ommundsen / TV 2

Hederspris til TV 2-Wenche under «matens Oscar-utdeling»

God Morgen Norges folkekjære kokk, Wenche Andersen, er tildelt «Det Norske Måltids» hederspris 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Wenche Andersen er en av landets absolutt ledende formidlere av norsk mat, norske mattradisjoner og gleden ved matlaging. Hun fronter hele det vide begrepet norsk matkultur, har solid grunnleggende kunnskap og samtidig en verdifull åpenhet», skriver juryen i sin begrunnelse og fortsetter:

«Andersen samspiller bevisst med erfarne og uerfarne matentusiaster i sin formidling, med nysgjerrighet og entusiasme. Hun sprer matkunnskap og matglede til hele det norske folk og har skrevet en rekke kokebøker».

Etter prisutdelingen sa Wenche at det føles godt å bli satt pris på.

– Jeg er heldig som har så mange dyktige matfolk rundt meg, og jeg er heldig som jobber i en TV-stasjon som lar meg slippe til og lage mat på lufta hver dag. Jeg er stolt, glad og nesten tom for ord, sier hun.

Prisen ble delt ut fredag kveld da matfolk fra hele landet var samlet i Stavanger for å delta i Norges største kåring av mat- og drikkevareprodukter. Målet med konkurransen er å vise bredden av Norges matproduksjon. I finalen var 15 av landets fylker representert. Årets prisvinnere kan du lese mer om her.

De siste fem årene har Det Norske Måltid delt ut hedersprisen. De tidligere vinnerne er Ingrid Espelid Hovig, Halvor Heuch, Arne Brimi, Bodil Nordjorde og Astri Riddervold.

Wenche Andersen fikk i 2004 Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris og ble i 2006 utnevnt til nordisk matambassadør av Nordisk Råd.