TIL NORGE: Etter nyttårsfeiringen hjemme i London, skal Meghan Markle og prins Harry ha reist til Norge.
TIL NORGE: Etter nyttårsfeiringen hjemme i London, skal Meghan Markle og prins Harry ha reist til Norge. Foto: AFP Photo

Prins Harry skal ha tatt med kjæresten til Tromsø

Prins Harry og kjæresten Meghan Markle skal ha lagt sin første ferie sammen til Nord-Norge, ifølge flere britiske aviser.

Etter å ha feiret nyttår med den britiske kongefamilien skal paret ha forlatt London og reist til nordområdene for å oppleve nordlys.

De skal ha oppholdt seg i en hytte i eller i nærheten av Tromsø med utsikt mot fjellene, og fått med seg hvalsafari og spektakulære solnedganger, skriver den britiske tabloidavisen The Sun.

Ifølge en venn av prinsen har de hatt en «uforglemmelig tur».

– Det var ikke et opplagt valg, som en strand eller tropisk øy. Det lå mye omtanke bak, og han ville gjøre det så romantisk og spesielt som mulig. Han ønsket å komme seg vekk fra alt og være sammen bare de to, sier vennen.

Ifølge avisen skal den London-baserte norske ekspedisjonslederen Inge Solheim fra Otta ha bistått prinsen i forberedelsene, blant annet valget av en avsidesliggende hytte framfor et luksushotell. Solheim har tidligere ledet ekspedisjoner med prins Harry til Sydpolen og Nordpolen.

NTB