TENTE ET LYS I PROTEST: Med dette bilde slo P3-programleder Niklas Baarli opp med Rema 1000. 
TENTE ET LYS I PROTEST: Med dette bilde slo P3-programleder Niklas Baarli opp med Rema 1000.  Foto: Facebook/ Niklas Baarli

Niklas (27) sitt brudd med Rema tar Facebook med storm

Niklas Baarli tente et lys for favorittbrusen som kastes ut av Remas hyller. «Nå blir jeg nødt til å slå opp.» Så kom konkurrenten Coop på banen i kommentarfeltet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Kjære Rema! Vi har vært bestevenner i 27 år, men nå blir jeg nødt til å slå opp. Dere har bestemt dere for at min andre bestevenn ikke er god nok for dere lenger.»

Det skriver P3-programleder Niklas Baarli under bildet der han holder et tent stearinlys plassert i en halvannen liters flaske med brusen Urge.

Bildet publiserte han på matgigantens Facebook-side fredag etter å ha lest i Adresseavisen at de fjerner Urge fra hyllene sine.

– Rema 1000 er min lokalbutikk og nå skal de fjerne Urge, den brusen jeg drikker mest, fra hyllene. Man må stå opp når man opplever urett, sier Baarli til TV 2. Han er programleder i P3-programmet «Verdens rikeste land».

Tok av på Facebook

Bakgrunnen er at Rema 1000 har inngått en såkalt bestevenn-avtale med bryggeriet Ringnes. Remas bestevenn-strategi går ut på ha færre merkevarer i sortimentet, og heller ha langsiktige og eksklusive avtaler med få leverandører. Resultatet blir at original Coca-Cola og Coca-Cola Zero blir de eneste brustypene fra Coca-Cola hos Rema i 2017. Det bekrefter butikkjeden overfor E24.

Dermed må kundene gå til andre butikker om de ønsker seg Fanta, Sprite eller Urge.

Lørdag ettermiddag har nesten 1500 personer delt Baarlis innlegg. Over 14.000 har reagert på bildet og det er kommentert 1200 ganger.

Rema var raskt på pletten med et svar:

«Hei Niklas! REMA 1000 ønsker å tilby et spennende utvalg av unike og egne merkevarer, i tillegg til kjente produkter. Vi tar et tydelig valg på hvem vi ønsker å samarbeide med og løfter frem varer som kun selges hos oss. Det blir mye å velge i, som våre kunder vil sette stor pris på. »

Coop kuppet kommentarfeltet

Men Remas svar var ingen trøst for Baarli, snarere tvert imot. Han vil ikke ha noen annen brus.

– Jeg har drukket Urge hele livet, sier han.

Da så konkurrent Coop sitt snitt til å komme på banen:

«Hei Niklas! Vi vil gjerne være bestevennen din og Urge står klar til deg på Coop Mega Valentinlyst :-)» skrev de og fikk 14.000 tomler opp.

Rema blir blåst av banen med svaret fra konkurrenten, mener Baarli som gjorde alvor av bruddet med Rema og la fredagshandelen innom Coop.

– De hadde det jeg skulle ha: Urge og taco, så jeg er fornøyd, jeg, sier Baarli.

At Rema med sin bestevenn-strategi fjerner kjente merkevarer fra sortimentet, kaller han bakvendt.

– Jeg trodde vi gikk andre veien nå, at man inngikk avtaler for å få et bedre utvalg. Vi er jo så fornøyd når vi er i utlandet og ser utvalget i matbutikkene der. Dette føles bakvendt, sier Baarli.

Fakkeltog

Nå vil NRK-profilen samle tilhengere av brusen til fakkeltog. Fredag kveld startet han et event på Facebook.

Når radioprogrammet hans er slutt tirsdag, vil han gå i fakkeltog fra NRK-huset på Tyholt i Trondheim til den nærmeste Rema-butikken.

– Jeg skal presse sjefen min til å gi oss fakler gratis. Så skal vi gå i samlet flokk til nærmeste Rema-butikk, sier Baarli.

– Hva vil du å oppnå med fakkeltoget?

– Jeg håper at Rema snur og sier unnskyld. De må si unnskyld og ta tilbake Urge i sortimentet. Og kjøre et tilbud, sier Baarli.

Kommunikasjonsdirektør i Rema 1000, Mette Fossum, skriver i en epost til TV 2 at Rema 1000 ønsker å tilby et spennende utvalg av unike og egne merkevarer, i tillegg til kjente produkter.

– Vi tar et tydelig valg på hvem vi ønsker å samarbeide med og vil åpne for varer fra mindre leverandører som feks. Tøyen Cola, Sagene Bryggeri, Stangekylling og Sørlandschips. Vi ser at våre kunder setter pris på de unike merkevarene de kun får hos oss, i tillegg til kjente produkter som Pepsi, Solo og Maarud, skriver Fossum.

– Til de som måtte ha det samme forholdet til Urge som Niklas kan vi trøste med at vi vil ha Mountain Dew og Tropo.