VELTET: Ingen ble skadet da bussen med 40 ungdommer om bord veltet på Myrslett i Troms fredag.
VELTET: Ingen ble skadet da bussen med 40 ungdommer om bord veltet på Myrslett i Troms fredag. Foto: Ola Solvang / Nordlys

Buss med håndballag blåste av veien i Troms

En buss med 35 ungdommer mellom 10 og 14 år veltet på Myrslett i Troms. Flere veier og fergestrekninger er stengt på grunn av uvær.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingen personer ble skadd da bussen veltet på E6 ved Myrslett. Ungdommene, som var på vei til en håndballturnering, gikk over i en ny buss, skriver avisa Framtid i Nord.

Det var svært glatt på stedet og ifølge avisa ekstrem kraftig vind.

– Blåste av veien

35 spillere i alderen 10 til 14 år og 15 voksne var i bussen da den veltet.

– Det var mye vind, så vi blåste rett og slett av veien. Men det var ikke dramatikk. Bussen hadde bremsa ned og vi seila mot grøfta. Så tippa vi plutselig over. Heldigvis ble ingen skadet. Alle satt fastspent i setene sine. Det ble heller ikke knust noe glass under velten, så det gikk overraskende bra, sier leder for håndballen i IL Frea fra Alta, Heidi Nilsen Røst til iFinnmark.

Ingen skolebusser gikk

I deler av Lofoten ble alle skolebusser innstilt på grunn av kraftig vind.

Alle skole- og personruter i Moskenes og Flakstad er innstilt. Det samme gjelder skolerutene i Vestvågøy og Vågan, skriver NRK.

Uværet fører til flere stengte fjelloverganger og innstilte ferge- og båtruter. Det gjelder blant annet fergestrekningene Bodø-Røst og Bodø-Moskenes er innstilt.

Enkelte steder er det meldt om full storm, og vindkastene kan komme opp i 30 sekundmeter.

Mer storm

Uværet i Nord-Norge vil fortsette gjennom helgen.

– Natt til lørdag fortsetter det å blåse lite og full storm fra sørvest øst i Finnmark, og vestlig sterk kuling og lite storm i Nordland. Vinden minker litt utover dagen, men holder seg på stiv og sterk kuling i hele Nord-Norge, forteller Storm-meteorolog Beathe Tveita.

Søndag kommer et nytt stormsenter inn nord i Norskehavet. Mandag går det videre inn i Barentshavet.

– Slik det ser ut nå kommer det til å utvikle seg et lite lokalt lavtrykk sør for stormsenteret på søndag. Det passerer raskt vest for Nord-Norge, og kan gi full og sterk storm inn mot Nordland og øst i Finnmark, advarer Tveita.

(NTB/ TV 2)