BER OM NY VURDERING: Miljøminister Vidar Helgesen (H) her under et møte med representanter for demonstrantene tirsdag
BER OM NY VURDERING: Miljøminister Vidar Helgesen (H) her under et møte med representanter for demonstrantene tirsdag Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Helgesen ber om ny ulvevurdering

Miljøminister Vidar Helgesen (H) gir Miljødirektoratet i oppdrag å komme med en oppdatert faglig vurdering av ulvens atferd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hensikten med tiltaket er å finne ut om ulvene har endret atferd og viser mindre skyhet overfor mennesker. Hvis det er tilfelle, kan det åpne for å skyte flere ulver.

Klima- og miljødepartementet kommer neste uke dessuten til å starte med radiomerking av ulv i flest mulig revir.

Steile fronter

Frontene har vært steile etter at Helgesen rett før jul besluttet bare å tillate felling av 15 av 47 ulv som rovviltnemndene ville ta ut.

Onsdag kom frustrerte demonstranter til Oslo for å protestere mot Helgesens vedtak om ikke å felle flere ulv i ulvesonen.

Vil radiomerke

Klima- og miljødepartementet kommer neste uke til å starte med radiomerking av ulv i flest mulig revir. Det bekrefter departementet overfor NTB fredag ettermiddag.

Tiltaket fra miljøministeren settes i verk for å fremskaffe mer kunnskap om mulig skadepotensial i ulvesonen. Det var VG som først omtalte det ferske tiltaket.

(NTB/ TV 2)

Saken oppdateres