Cecilia Brækhus møter den svenske bokseren Klara Svensson til tittelkamp i Oslo Spektrum 28. januar 2017. 
Cecilia Brækhus møter den svenske bokseren Klara Svensson til tittelkamp i Oslo Spektrum 28. januar 2017.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Brækhus er blitt bedre og sterkere

De tidligere Brækhus-motstanderne Chris Namus og Ivana Habazin er ikke i tvil om at Klara Svensson får det tøft mot den norske jenta i Oslo Spektrum 28. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De holder Cecilia Brækhus som klar favoritt.

– Det er liten tvil om at Cecilia er mye tøffere nå enn da vi møttes. Hun er blitt bedre og, ikke minst, sterkere, for jeg kjenner det virkelig når hun treffer meg. Det er ingen god følelse, sier Chris Namus til NTB.

Den uruguayanske jenta møtte «First Lady» 27. februar i fjor og tapte klart på poeng. Nå er hun hentet inn som sparringspartner før Brækhus skal ut i en skikkelig «svenskekamp» 28. januar.

Chris Namus er på plass i Oslo og sparrer med Cecilia Brækhus. Hun mener den norske boksedronningen slår hardere enn noensinne.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Chris Namus er på plass i Oslo og sparrer med Cecilia Brækhus. Hun mener den norske boksedronningen slår hardere enn noensinne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

En annen tidligere motstander som også er på plass i Oslo er Ivana Habazin som Brækhus slo på poeng i september i 2014. Da sikret den norske boksedronningen seg også VM-tittelen til International Boxing Federation (IBF) i weltervekt og samlet alle titlene på sin hånd.

– Cecilia er i virkelig god form. Det hersker det ingen tvil om. Hun er mye bedre enn tidligere og har tatt noen skritt i riktig retning. Hun har hatt en enorm utvikling. Det er viktig for henne, for hun står foran en tøff kamp, kanskje den tøffeste kampen hennes noensinne, mener Habazin.

På øverste hylle
Før møtet med Klara Svensson om tre uker har Brækhus, verdens beste kvinnelige bokser uansett vektklasse, valgt sparringspartnere fra øverste hylle. To av hennes fire siste motstandere, Namus og Habazin, er på plass. Det er også Marija Stovanovic og tyskeren Steffan Weiss.

Nok en gang satser den norske boksedronningen på mannlig sparring for å få opp hardheten. Det er også muligheter for at hun fyller på med nye sparringspartnere i neste uke, for målet er hele tiden å ha fire-fem tilgjengelige treningspartnere på plass.

I øyeblikket er Namus og Habazin de viktigste sparringspartnerne.

– Tror du Svensson har noen mulighet til å slå Brækhus?

– Jeg har sett Klara Svenssons siste kamp sammen med Cecilia. Det er viktig for at sparringen og forberedelsene skal bli best mulig. Etter det jeg har sett, er jeg ikke i tvil om at Cecilia er en mye bedre bokser enn Svensson. Det er min klare mening, sier Namus.

– Jeg tror nok Cecilia kommer til å vinne, men Svensson er i god form også, så hun får ikke noe gratis. Likevel mener jeg nok at sjansen for norsk seier er 60-40, forteller Habazin til NTB.

Håper på omkamp
Både uruguayanske Namus og Habazin har egne karrierer å ta vare på, og særlig den kroatiske jenta har ambisjoner.

– Jeg kjenner Klara Svensson godt, for jeg har sparret en del med henne, og hun er ei god venninne av meg. Vi snakker mye sammen. Derfor vil jeg bli glad hvis hun skulle vinne, selv om hun får det tøft, forklarer Habazin, før hun legger til:.

– Skulle seieren gå til Brækhus, vil det også være bra og glede meg, for målet mitt er en ny kamp mot henne. Jeg håper hun gir meg en sjanse til. Det er det største ønsket jeg har for framtiden. Nå er jeg helt frisk og mye bedre enn tidligere etter å ha gått gjennom flere operasjoner. Jeg er en annen bokser nå enn jeg var da jeg møtte Brækhus sist.

– Jeg synes virkelig jeg fortjener sjansen til en omkamp, for jeg er den eneste bokseren hun har møtt som satte en tittel på spill, understreker Habazin overfor NTB. Og med den uttalelsen er det ikke tvil om hvem hun tror går seirende ut av matchen i Spektrum 28. januar.

(©NTB)