SUKSESSTRENER: Ståle Solbakken skal ha blitt tilbudt jobben som norsk landslagssjef, men FC København har ikke lyst til å gi slipp på nordmannen.
SUKSESSTRENER: Ståle Solbakken skal ha blitt tilbudt jobben som norsk landslagssjef, men FC København har ikke lyst til å gi slipp på nordmannen. Foto: Anders Kjærbye / Scanpix Danmark / NTB scanpix

jakten på ny norsk landslagssjef:

FCK står på sitt: – Solbakken er trener minimum til 2018

Kandidater som Ståle Solbakken og Ole Gunnar Solskjær må kjøpes fri om de skal overta det norske landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FC København lar seg ikke provosere av påstandene av at klubbens mektige trener og sportsdirektør ifølge VG skal ha fått en offisiell henvendelse om å ta over Norge.

Det var fredag morgen at VG meldte at Ståle Solbakken har fått en offisiell henvendelse om å bli ny norsk landslagssjef.

TV 2 Sporten har vært i kontakt med den danske klubben for å høre om de er redd for å miste Solbakken.

– Vi har svart mange ganger vedrørende Ståle, og svaret er fortsatt: Ståle er FCK-trener minimum til sommeren 2018 og gjerne lenger, skriver pressesjef Jes Mortensen i en e-post.

De har derimot ikke svart på om klubben nå har fått en formell henvendelse fra Norge, slik vanlig tjenestevei er når man skal hente folk under kontrakt.

Molde har ikke fått henvendelse
Svarer gjør imidlertid sjefen til en annen kandidat. Molde-direktør Øystein Neerland sier han ikke er redd for at det er Ole Gunnar Solskjær som skulle bli Høgmos etterfølger

– Vi har ikke fått en henvendelse fra NFF, sier Neerland.

Man kunne tolke ansettelsen av Mark Dempsey som en åpning for Solskjær å ta over Norge, men Neerland er helt sikker på å beholde Solskjær på Aker stadion.

– Ole Gunnar har lang kontakt hos oss og akter å bli hos oss.

Det var onsdag at Bob Bradley landet i Norge og møtte Nils Johan Semb på et flyplasshotell på Gardemoen.

Han er interessert i å komme raskt tilbake til arbeid og sa dette til TV 2 Sporten:

– Det er for tidlig å si noe om mine videre planer. Det som skjedde i Swansea ligger fremdeles friskt i minne. Nå vil jeg tenke gjennom hvor min neste utfordring blir.

Hemmelighetsfull Bradley-agent
Hans agent ønsker ikke å kommentere påstandene om at det er Solbakken – og ikke hans klient – som ifølge VG har fått en offisiell henvendelse om å ta over Norge.

– Jeg har ingenting å gjøre med Ståle Solbakken.

– Hvordan er dialogen mellom Bradley og NFF nå?

– Jeg kommer ikke til å kommentere noe rundt Bradleys kontakt med NFF, sier Ron Waxman.

– Har du reist til Europa for å følge opp interessen fra NFF?

– Jeg kan gjøre jobben min som Bob Bradleys agent fra hvor som helst i verden. Også her i New York, sier Waxman.

Det er tydelig at agenten har et blikk mot Europa og vår tidssone når han svarer TV 2 på telefon på morgenkvisten klokken 05.11 i New York.

Solbakken har kontrakt med FCK til sommeren 2018, og Solskjær har enda lengre kontrakt i Molde. Det er kun Bob Bradley som kan løses her og nå av de åpenbare tre kandidatene som har vært nevnt hyppigst de siste ukene.