Foto: Pedersen, Terje

Nordmennene knust av «Danse-Diggins», men kunne smile likevel

Heidi Weng overtok sammenlagtledelsen i Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danseglade Jessica Diggins tok en knallsterk seier på favorittdistansen på kvinnenes 5 km i Tour de Ski i Toblach fredag.

Finske Krista Pärmäkoski ble nummer to, foran Diggins' lagvenninne Sadie Bjornsen.

– Dette er min greie virker det som. Jeg var veldig klar i dag og vi hadde det bare moro. Å se Sadie sammen med meg på podiumet gjør det hele ekstra godt, smilte fredagens vinner, som vartet opp med dans både i målområdet og på seierspallen.

Ingen av de norske maktet å markere seg i toppen på dagens etappe, men både Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg kunne likevel smile etter målgang.

I motsetning til herrenes sammenlagtleder Sergej Ustjugov valgte Stina Nilsson ikke å gå ut sist av løperne.

Et valg som ikke akkurat slo bra ut for den svenske sprinteksperten. Nilsson sprakk fullstendig på siste halvdel av etappen og mistet sammenlagtledelsen.

– Jeg følte jeg begynte veldig tregt og følte jeg var langt bak. Da ble jeg litt irritert, og det hjalp. Men så taper jeg utrolig mye nedover igjen, rundt 20 sekunder. Det er rart at det ble så mye. Jeg var stiv, men jeg følte ikke at jeg tapte så mye. Det er litt rart at både jeg og Ingvild taper så mye, sier Weng til TV 2.

Weng tar over ledelsen i Tour de Ski-sammendraget med elleve sekunder ned til Flugstad Østberg på andre-, og 16 sekunders ledelse til svenske Nilsson på tredjeplass. Pärmäkoski lurer like bak på en fjerdeplass.

– Hun ser farlig ut nå. Hun er sterk opp slalåmbakken, så det gjelder å få så mange sekunder som mulig på hun før den siste bakken på søndag for min del, sier Flugstad Østberg til TV 2.

26-åringen fra Gjøvik har derfor skumle hensikter foran lørdagens fellesstart.

– Hvis jeg har en optimal dag så har jeg lyst å gå fort i morgen. Det er fellesstart så det er ikke lett å gå ifra, men det hadde vært morsomt hvis jeg har en så god dag at det er mulig. Men det gjelder å kjenne litt på det og kanskje samarbeide med noen andre som også har en god dag, sier hun.