Ulvang: – Jeg er svært fornøyd med utviklingen

Nå tror Vegard Ulvang at det blir vanskelig å slå Sergej Ustjugov i Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sergej Ustjugov virker helt uslåelig for tiden. Russeren smadret Martin Johnsrud Sundby på den ti kilometer lange etappen i Toblach fredag. Sammenlagt er han nå ett minutt og 34 sekunder foran nordmannen.

– Han er en brutal bjørn fra Sibir, sier Niklas Dyrhaug i målområdet.

Han er ikke den eneste som lar seg imponere av det 24-åringen fra Мezjduretsjenskij viser for tiden.

Vegard Ulvang gleder seg stort over at russeren nå preger internasjonal langrenn.

– Det betyr veldig mye at vi har mange nasjoner i toppen. Russland er den største langrennsnasjonen i antall løpere. Ustjugov har avslutter-egenskaper og utholdenhets-egenskaper. Han har egentlig alt. Vi lever av dueller mellom nasjoner og løpere. Jeg er svært fornøyd med utviklingen, sier Ulvang til TV 2.

Martin Johnsrud Sundby hadde en tung dag i sporet. Han endte 37 sekunder bak Ustjugov. Det må en russisk sprekk til for at Sundby skal kjempe om sammenlagtseieren.

– Det ser veldig vanskelig ut så sterk som han er nå. Ustjugov er altfor langt foran. Jeg tror jeg skal fokusere på å prøve å beholde den plassen jeg har, for det går ikke av seg selv det heller, sier Sundby.

Ulvang holder en knapp på Ustjugov-seier i Tour de Ski.

– Tour de Ski er uforutsigbart. Det viste dagen i dag. Man vet aldri hvem som får gode lår og hvem som er friske og raske. I morgen deles det ut 45 bonussekunder, men det er ingen tvil om at russeren er sterk. Han blir tøff å hamle opp med, både nå og i Lahti, sier Ulvang.

Selv vil ikke Ustjugov ta noe på forskudd.

– Tour de Ski er ikke over ennå. Det er to løp igjen, og det er den som er først opp bakken i Val di Fiemme som vinner Touren. Martin (Johnsrud Sundby) kommer til å vise på lørdag hva som bor i ham. Han har vist før at ett minutt ikke er noen sak for ham å ta igjen, sier han.