Sergej Ustjugov virker helt uslåelig for tiden. Russeren smadret Martin Johnsrud Sundby på den ti kilometer lange etappen i Toblach fredag. Sammenlagt er han nå ett minutt og 34 sekunder foran nordmannen.

– Han er en brutal bjørn fra Sibir, sier Niklas Dyrhaug i målområdet.

Han er ikke den eneste som lar seg imponere av det 24-åringen fra Мezjduretsjenskij viser for tiden.

Vegard Ulvang gleder seg stort over at russeren nå preger internasjonal langrenn.

– Det betyr veldig mye at vi har mange nasjoner i toppen. Russland er den største langrennsnasjonen i antall løpere. Ustjugov har avslutter-egenskaper og utholdenhets-egenskaper. Han har egentlig alt. Vi lever av dueller mellom nasjoner og løpere. Jeg er svært fornøyd med utviklingen, sier Ulvang til TV 2.

Martin Johnsrud Sundby hadde en tung dag i sporet. Han endte 37 sekunder bak Ustjugov. Det må en russisk sprekk til for at Sundby skal kjempe om sammenlagtseieren.

– Det ser veldig vanskelig ut så sterk som han er nå. Ustjugov er altfor langt foran. Jeg tror jeg skal fokusere på å prøve å beholde den plassen jeg har, for det går ikke av seg selv det heller, sier Sundby.

Ulvang holder en knapp på Ustjugov-seier i Tour de Ski.

– Tour de Ski er uforutsigbart. Det viste dagen i dag. Man vet aldri hvem som får gode lår og hvem som er friske og raske. I morgen deles det ut 45 bonussekunder, men det er ingen tvil om at russeren er sterk. Han blir tøff å hamle opp med, både nå og i Lahti, sier Ulvang.

Selv vil ikke Ustjugov ta noe på forskudd.

– Tour de Ski er ikke over ennå. Det er to løp igjen, og det er den som er først opp bakken i Val di Fiemme som vinner Touren. Martin (Johnsrud Sundby) kommer til å vise på lørdag hva som bor i ham. Han har vist før at ett minutt ikke er noen sak for ham å ta igjen, sier han.